Steenweg krijgt nieuw laagje verf en pas toen zagen arbeiders wat er niet klopte

Nieuwe wegmarkeringen in Oudegem terwijl hele wegdek wordt heraangelegd. Video: TVO

Dendermonde -

De wegmarkering op de Steenweg van Aalst in Oudegem heeft een nieuw laagje verf gekregen. Niets bijzonders, zou u denken, ware het niet dat de steenweg momenteel wordt vernieuwd. Het oude wegdek met de nieuwe verf verdwijnt en een nieuwe laag asfalt komt in de plaats. Het Agentschap Wegen en Verkeer slaat mea culpa en geeft toe dat het stuk weg geen nieuwe markering hoefde te krijgen.

De werken aan de Oudegemse baan zullen zeven werkdagen in beslag nemen. Hoewel de werken al een tijdje aangekondigd zijn, werden eind vorige week nog de wegmarkeringen vernieuwd. “Toen we met Open VLD huis-aan-huisbezoeken voor onze enquête, merkten dat er nieuwe belijning was geschilderd”, zegt Johan Staes uit Oudegem. “Bewoners bevestigen ons dat die vrijdag is aangebracht. En dat terwijl er al verkeersborden stonden met daarop de aankondiging van de asfalteringswerken deze week.”

“Te gek voor woorden en een verspilling van belastinggeld”, vult Gino Van der Vreken aan. “We vragen ons af hoe het mogelijk is dat een straat die op maandag opengebroken wordt, op vrijdag nieuwe wegmarkeringen krijgt. Pure kolder is dit.”

De weg wordt beheerd door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Dat zit verveeld met de zaak. “Aannemers worden op de hoogte gebracht van de werken die eraan komen”, zegt woordvoerder Sylvie Syryn. “Maar de Oudegemse baan is blijkbaar door de mazen van het net geglipt en dat betreuren we. Het gaat gelukkig over een klein stuk straat. Toch blijft dit een aandachtspunt want het is uiteraard niet de bedoeling dat er dubbel werk gedaan wordt.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees