Ecolo maakt crisis in Waalse politiek helemaal compleet en denkt voorlopig niet aan regeringsdeelname

Ecolo maakt crisis in Waalse politiek helemaal compleet en denkt voorlopig niet aan regeringsdeelname

Foto: BELGA

Ecolo is niet geneigd gehoor te geven aan de oproep van het CDH om zonder de PS deelregeringen te vormen. Eerder liet oppositiepartij MR weten dat ze wel bereid is om te praten. De federale regering blijft ondertussen gewoon met vier, zegt premier Michel.

CDH-voorzitter Benoît Lutgen wil zich distantiëren van de door schandalen geplaagde PS waarmee hij bestuurt in Brussel en Wallonië. Daarom roept hij alle andere partijen op - MR, Ecolo, Défi - om een alternatieve meerderheid te vormen.

LEES OOK. Carl Devos legt uit waarom CDH Wallonië in een nooit geziene politieke crisis stort

”Het gaat vandaag niet om postjes, of om een regering, maar om deugdelijk bestuur”, reageert Ecolo-covoorzitter Zakia Khattabi bij RTBF. Ze spreekt van een ‘gijzeling’ door CDH en twijfelt aan de oprechtheid van Lutgens motivatie. “Tussen gisteren, toen CDH nog achter de cumul stond, en vandaag is de partij van perspectief veranderd. Uiteindelijk zijn dit kleine politieke spelletjes.”

Voor Ecolo stelt de vraag van een regeringsdeelname zich niet, aldus Khattabi. “Vanaf woensdag leggen wij wel voorstellen voor deugdelijk bestuur op tafel.”

LEES OOK. Ongeziene crisis in Franstalig België: CDH wil niet meer met PS regeren en blaast alle regionale regeringen op

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees