Belg (54) doodgeschoten in parkje in Athene, Belgische gerecht zoekt mee naar motief

© © Hanneke Wetzer

Een 54-jarige Belg is afgelopen weekend dood teruggevonden in het centrum van Athene. Maandag bleek uit de autopsie dat hij een kogel van een klein kaliber in het hoofd kreeg. Waarom hij werd gedood, is voorlopig een raadsel.

jdb,tg

Het lichaam van de man werd in de nacht van vrijdag op zaterdag gevonden. Het slachtoffer zat halfzittend op een bankje in een klein park in de Fanotshenous-straat in de wijk Neos Kosmos in Athene. Vlakbij een vijfsterrenhotel. Toch zou de Belg volgens lokale media in een ander hotel verbleven hebben.

Toen de hulpdiensten het slachtoffer vonden, bleek de man zwaargewond aan zijn voorhoofd. Een eerste oppervlakkige lijkschouwing die zaterdagochtend is uitgevoerd, kon niet onmiddellijk een doodsoorzaak vinden. Pas maandag werd een kogel gevonden in het hoofd van onze landgenoot en was het dus duidelijk: de Belg is vermoord. Neergeschoten met een klein kaliber.

Waarom de man dood moest, is nog niet duidelijk. De politie sluit een overval uit: het slachtoffer had zijn gsm, geld en paspoort nog op zich.

Voorlopig is er weinig bekend. Wel dat de man al sinds 10 juni in Griekenland verbleef. Of hij daar met vakantie was of hij voor andere reden naar Athene reisde, is voorlopig nog onbekend. De plaats waar het lichaam gevonden werd, staat alvast niet bekend als een toeristische omgeving.

De FOD Buitenlandse Zaken volgt het onderzoek op de voet op. Ook de Belgische politiediensten zijn ingelicht en gaan op vraag van de Griekse collega’s de levenswandel van onze landgenoot na. In de hoop misschien zo te weten te komen wat hij in Griekenland deed. Ook Interpol wordt op de hoogte gebracht.

Meer over Griekenland