Dit nieuwe dorpswinkeltje heeft wel erg beperkte openingsuren

Dit nieuwe dorpswinkeltje heeft wel erg beperkte openingsuren

Alfons Stroobants baat de winkel uit met Ria Decapmaeker. “Maar we zijn geen koppel hoor.” Foto: ptb

Oostvleteren / Vleteren -

‘Wij doen het de zondag, van 14 uur tot 22 uur’, de dubbelzinnige slogan aan het kruispunt van Oostvleteren vormde al de aanleiding voor heel wat selfies van koppels. Het gaat echter om een nieuw buurtwinkeltje dat enkel op zondagnamiddag- en avond open is.

De slogan prijkt boven het raam van het pand op de hoek van de Veurnestraat en de Kasteelstraat. “Ik opende een buurtwinkeltje in mijn woning en baat dat uit met Ria Decapmaeker (51) uit Beauvoorde, maar we zijn geen koppel hoor”, lacht Alfons Stroobants (60). “De slogan verwijst naar onze openingsuren. Van Ieper tot Veurne is er nauwelijks nog een winkel die de zondagnamiddag- en -avond open is. Het is een klein gat in de markt.”

De zaak verkoopt vooral voeding en drank. “Klanten noemen dit wel eens het omawinkeltje. We willen de gezellige mentaliteit van de dorpswinkeltjes terugkrijgen. Elke zondag hebben we minimum veertig klanten, onder wie toeristen van de Struise Brouwers. Vele lokale inwoners hebben zondagnamiddag nog iets nodig. Een vrouw kwam de winkel eens binnen omdat ze nog een ingrediënt nodig had om confituur te maken. Terwijl ze hier was, kocht ze nog een paar andere zaken, die ze nodig had. Zo gaat dat met veel klanten hier.”

Alfons houdt de winkel open in bijberoep. “Ik zou graag volledig zelfstandig worden, maar het is niet de bedoeling om er een supermarkt van te maken. De middenstand steunt ons. We zijn een mooie aanvulling op andere handelaars, die zondag gesloten zijn. Ons brood halen we bijvoorbeeld van de lokale bakker. We waken erover dat we niet te veel voedingswaren in de winkel halen, die snel kunnen bederven. Overschotjes geven we weg aan hulpbehoevenden via een organisatie, die me vroeger ook steunde.”

Corrigeer

MEER NIEUWS