Wielrenster Sofie De Vuyst wordt geopereerd na “héél zware val” met haar tijdritfiets

Wielrenster Sofie De Vuyst wordt geopereerd na “héél zware val” met haar tijdritfiets

Foto: BELGA

Wielrenster Sofie De Vuyst (30) kwam dinsdag heel zwaar ten val op training. De 30-jarige partner van Bart De Clercq (Lotto-Soudal) liep “heel zware letsels” op, maar is gelukkig buiten levensgevaar. “Sofie zal voor héél lange tijd buiten strijd zijn, maar dit is nu bijkomstig”, zo maakte de officiële fanpagina van de wielrenster van Lares Waowdeals Team het spijtige nieuws bekend.

“Beste supporters, Sofie is vandaag héél zwaar ten val gekomen met haar tijdritfiets. Zij heeft heel zware letsels en wordt momenteel geopereerd. Er is schade aan wervels, kaakbeen, tanden, etc .... Sofie is gelukkig niet in levensgevaar, volgens haar papa heeft ze nog “geluk” gehad... Sofie zal wel voor een héél lange periode buiten strijd zijn, al is dit nu even bijkomstig. Wij wachten verder nieuws af, maar de familie vraagt met aandrang om hen dit even te laten verwerken en geen contact met hen op te nemen. Wij duimen voor een goed en volledig herstel van Sofie ...”’

De renster van Lares-Waowdeals Women CT was dit jaar al drie maanden buiten strijd na een zware val in de Omloop van het Hageland, waarbij de ligamenten van de pols waren gescheurd.

Corrigeer