Dit is de tuin met het mooiste G-plekje

Dit is de tuin met het mooiste G-plekje

Voor Katrien Minnaert (2de van rechts) is tuinieren een grote passie. Foto: rdl

Lede -

De tuin met het mooiste G-plekje, ligt volgens de Landelijke Gilde in Lede.

Voor de 25ste editie van het ‘Open tuinen’ project’, ging de Landelijke Gilde in alle Vlaamse provincies op zoek naar de tuin met de leukste G-plek: gezellig genieten in een groene omgeving. “Met die naam beoogden we wat humor te brengen,” zegt Carine Santermans.

Voor Oost-Vlaanderen kwam de tuin van Katrien Minnaert en haar man Wim Annaert als laureaat uit de bus. “Passie en nog eens passie is de drijfveer,” vertelt Katrien, die een job heeft als ergotherapeut maar tuinaanneming en aansluitend tuinontwerp studeerde. Ook voor de aanleg van de ecologische zwemvijver volgde ze een cursus. “De groene vingers heb ik van de boomkwekerij thuis. Voor mezelf wou ik een ruim stuk grond en sedert we deze plek in 1995 kochten, kon ik naar hartenlust creëren. Belangrijk vond ik ook om aan jonge mensen te kunnen tonen dat tuinieren in combinatie met je beroep perfect mogelijk is.”

De tuin aan het Leedshouwken, met een oppervlakte van 21 are, een vijverpartij en een boomgaard die overgaat in een bos, is volgend weekend te bezoeken tijdens de Open Tuindagen.

INFO

Open Tuindagen, 24 en 25 juni, telkens van 10 tot 18 uur. Info: www.landelijkegilden.be

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio