Eten & Drinken

Dit is het beste ‘casual restaurant’ van het land

Dit is het beste ‘casual restaurant’ van het land

Foto: fvv

Gent -

De Superette in de Guldenspoorstraat is het hoogst genoteerde Belgische restaurant in de Europese Gourmet Casual, een Europese lijst met 200 ‘casual’ restaurants.

Voor het eerst brengt Opinionated About Dining (OAD), de website van de invloedrijke foodblogger Steve Plotnicki, een Europese top tweehonderd uit voor gourmet casual restaurants. De lijst bundelt chefs die hebben gekozen voor een informeel concept, in plaats van een gastronomisch restaurant. Ze serveren degustatiemenu’s voor minder dan 75 euro per persoon of hoofdgerechten tussen 20 en 30 euro.

Op de eerste plaats staat de pintxosbar Ganbara in het Baskische San Sebastián (Spanje). Er staan vijf Belgische restaurants in de lijst. Op 51 De Superette van Kobe Desramaults, op 76 Bruut van Bruno Timperman in Brugge, op 134 La Buvette van Nicolas Scheidt in Brussel, op 157 San van Sang Hoon-Degeimbre in Brussel en op 190 Veranda van Davy Schellemans in Antwerpen.

In 2014 stond Kobe Desramaults met In De Wulf, zijn gastronomische restaurant in Dranouter dat in december de deuren sloot, al eens op één in OAD’s lijst van beste Europese restaurants.

INFO

www.opiniatedaboutdining.com

Corrigeer