NV-A kopstuk was bij ontploffing in Brussel-Centraal: "Mensen liepen huilend naar buiten"

NV-A kopstuk was bij ontploffing in Brussel-Centraal: "Mensen liepen huilend naar buiten"

Foto: Belga

In het treinstation Brussel-Centraal heeft er dinsdagavond omstreeks 20.40 uur een ontploffing plaatsgevonden. De militairen zouden een man geneutraliseerd hebben. NV-A fractielid Matthias Diependaele was ter plekke op het moment van de explosie en stuurde zijn ooggetuigenverslag de wereld in. "Brussel centraal in allerijl ontruimd. Politie, brandweer en leger in grote getale aanwezig.." schreef hij op zijn Twitter. "Politie met getrokken wapens zetten station Brussel centraal af."

LEES OOK. Reiskoffer ontploft in Brussel-Centraal, verdachte man uitgeschakeld door militairen

"Ik was van het N-VA-partijsecretariaat op weg naar het Centraal Station om mijn trein naar huis te nemen toen er mij mensen tegemoet liepen", vertelt Diependaele in "Het journaal". "Die waren aan het huilen, in paniek. Toen had ik nog niet door wat er aan de hand was. Ik ben nog wat dichterbij gegaan omdat ik niet wist wat er aan de hand was. Op dat moment was er heel veel politie, militairen, hulpverleners, brandweer. Die zijn alles beginnen af te zetten. Wat wel opviel, was dat de politieagenten met getrokken wapens liepen. Dat deed al vermoeden dat het om meer ging dan zomaar een bomalarm."

Ooggetuigenverslagen

Een gelijkaardig verhaal bevestigde een ooggetuige aan de redactie van het Nieuwsblad. "Wij hadden net eten besteld in een restaurantje naast de Grote Markt toen we plots een grote massa mensen in paniek zagen weglopen. Mensen schreeuwden en gooiden zelfs de uitgestalde terrasmeubels om omdat ze koste wat het kost wilden vluchten. Iemand die toevallig naast het restaurant woonde,heeft ons samen met een paar andere vreemdelingen binnengelaten in zijn huis tot de kust veilig was."

LEES OOK. Deze NMBS-medewerker passeerde de vermoedelijke dader van de “terreuraanslag” in Brussel-Centraal vlak voor de explosie plaatsvond

Corrigeer

MEER NIEUWS