Remy maakte hét beeld van de aanslag en vertelt hoe hij alles beleefde

Remy maakte hét beeld van de aanslag en vertelt hoe hij alles beleefde

De intussen beroemde foto van Remy. Foto: BLG, lds

Remy Bonnaffé stond dinsdagavond te wachten op zijn trein toen de eerste explosie in het station Brussel Centraal plaatsvond. Hij maakte een foto van de steekvlam die door de hele wereldpers werd opgepikt en vertelde in De Ochtend op Radio 1 over de avond.

“Ik was aan het wachten op de trein toen ik plots een luide explosie hoorde”, vertelt Remy. Het was niet zijn eerste reflex om de foto te maken.

“De eerste reflex was om naar een van de cafeetjes die je hebt in Brussel Centraal te gaan om te schuilen, maar toen ik merkte dat het niet meer ontplofte of verder in brand schoot, wilde ik toch die foto maken om de mensen te waarschuwen. Ik ken wel veel mensen die er komen om te pendelen en hen wilde ik ook waarschuwen.”

Gevraagd naar de paniek die ontstond na de ontploffing, zegt hij dat het in eerste instantie nog meeviel. “Ik denk bij de eerste ontploffing minder. Die was ook niet zo groot. Vanaf de tweede explosie hadden mensen door wat er gaande was en ontstond er wel paniek.”

Eenmaal hij het station verlaten had, vond Remy opvang bij vrienden. Hoewel er terug treinen passeren in het station, bleef de man er vandaag toch nog weg.

Corrigeer

MEER NIEUWS