Beauty

Ken, het vriendje van Barbie, ziet er voortaan helemaal anders uit

Ken, het vriendje van Barbie, ziet er voortaan helemaal anders uit

Foto: YouTube

Nadat Barbie een make-over kreeg en er onder andere een molligere en kleinere pop werd gelanceerd, heeft producent Mattel nu ook haar vriendje Ken onder handen genomen. Zo brengt het enkele nieuwe varianten van Ken in verschillende huidskleuren en andere lichaamstypes op de markt.

Een Ken met een 'man bun', 'cornrows' of kroeshaar. Of eentje die er wat uitziet als een nerd of een bierbuikje heeft. Het bekende vriendje van Barbie heeft zijn blonde lokken, blauwe ogen en wasbordje ingeruild voor een nieuwe look. Liefst vijftien nieuwe poppen brengt Mattel op de markt: zeven met een tintje, negen met een ander kapsel en drie met een steviger lichaamstype. Deze mannelijke make-over komt er nadat Barbie zelf in 2016 al in andere varianten op de markt werd gebracht.

"We herdefiniëren voor deze generatie hoe een Barbie of Ken er uitziet", zegt Lisa McKnight, senior vice-president bij Barbie. "De verscheidenheid aan Ken-poppen moet het voor meisjes mogelijk maken dat ze de rol van Ken in de wereld van Barbie verder kunnen personaliseren."

Met deze ingreep wil Mattel onder andere de tegenvallende verkoopscijfers van Barbie opkrikken. Verwacht wordt dat de poppen eind dit jaar in de winkelrekken zullen liggen. 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees