Gevallen schoenenkoning bedreigd op eigen proces

Jan van der Linden verlaat de rechtbank. Foto: Ivo MEULEMANS

Ravels / Poppel -

De gevallen schoenenkoning Jan van der Linden (67) uit Poppel (Ravels) is woensdag op zijn proces in Den Bosch bedreigd door het vermeende kopstuk. “Vanaf morgen is het oorlog”, fluisterde Freek V.S. (44) hem in het oor.

Freek V.S. (44), een gespierde en getatoeëerde garagehouder uit Den Bosch, staat samen met Van der Linden, de Kroaat Anton P. (52) uit Schoten en Ronny C. (45) terecht voor internationale wapensmokkel.

Op 7 januari 2015 werd in een Peugeot-bestelwagen, met Van der Linden achter het stuur, in het Kroatische stadje Kastela een arsenaal aan oorlogswapens gevonden. Het ging om zes raketwerpers, een zware mitrailleur, enkele kalasjnikovs, 1.100 patronen, handvuurwapens en handgranaten.

Van der Linden ontkent alles. Hij houdt vol dat hij niet wist dat de wapens in zijn auto lagen. Hij beweert enkel keukenapparatuur naar een Kroatische vriend te hebben vervoerd.

Tijdens de pauze liepen gisteren de gemoederen hoog op. “Heb ik jou ooit bedreigd? Heb ik je kinderen ooit bedreigd? Je bent een vieze smeerlap”, brulde Freek V.S. de schoenenhandelaar in het oor terwijl hij hem meermaals tegen de schouder duwde.

Mark Nillesen, de advocaat van Van der Linden, had intussen de dictafoon van zijn gsm aangezet en de verbale agressie opgenomen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio