Amper zeven maanden eigenaar en al drie keer inbrekers over de vloer

Amper zeven maanden eigenaar en al drie keer inbrekers over de vloer

Fauve Willems aan de geforceerde deur. “Bij de vorige inbraak moest ik mijn deur vervangen en kostte me dat 4.000 euro.” Foto: loh

Waregem / Sint-Eloois-Vijve -

Voor de derde keer in een half jaar tijd is er ingebroken in frituur Fauve in de Koekoekstraat. Kersvers uitbaatster Fauve Willems is het beu. “Ik bekijk of ik nog meer camerabewaking kan installeren.”

Amper zeven maanden geleden nam Fauve Willems (28) uit Ronse de frituur in de Koekoekstraat over van haar oom en tante. In die korte tijd kreeg de frituur al drie keer ongewenst bezoek over de vloer. Tussen de eerste twee inbraken in januari zaten amper drie dagen, de derde poging inbraak vond dinsdagnacht plaats. “Ik ontdekte het toen ik woensdagmorgen aankwam in de frituur”, zegt Willems. “Ik zag dat de deur kapot was. Toen ik de camerabeelden bekeek, zag ik hoe twee mannen 's nachts de deur hadden proberen te openen met een koevoet. Toen dat niet lukte, sloegen ze op de vlucht.”

Getuigen

Wie de daders zijn, is nog onduidelijk. “Op de camerabeelden zie je twee mannen. Nadat ze de eerste camera zien, proberen ze zich te verstoppen achter hun handen maar ik kan zien dat het om één man van Westerse afkomst gaat, de tweede ziet er een Oostblokker uit. Een twintiger en een dertiger, vermoed ik. Ze probeerden in te breken rond 4 uur 's nachts.”

Willems en de politie zoeken naar getuigen. “Op de beelden zie en hoor je dat er geluid weerklinkt op straat. Eén van de mannen is gaan kijken maar is teruggekeerd. Vermoedelijk heeft iemand de mannen dus gezien. Alle tips zijn welkom.”

Schade

Een buit is er deze keer dus niet, maar de kostprijs van de schade kan wel hoog oplopen. “Tijdens een van de vorige inbraken moest ik mijn deur vervangen, dat kostte me toen 4.000 euro en ook nu is er weer veel schade.” Tijdens de vorige inbraken werden stukken vlees op de grond gesmeten, 400 euro geld gestolen en heel wat vandalisme aangericht.”

Willems is de inbraken beu en doet er alles aan om het te verhelpen. “Meteen na de eerste inbraak heb ik camerabewaking en een alarmsysteem besteld. Maar tegen de tweede inbraak waren die nog niet geïnstalleerd. Nu hangen ze er wel, maar de dieven doen gewoon door”, zucht Willems die ondertussen nog meer beveiligingsmateriaal heeft besteld, in de hoop zo toch de dieven af te schrikken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees