Facebook wordt wat veiliger: binnenkort is het gedaan met profielfoto’s kopiëren

Facebook wordt wat veiliger: binnenkort is het gedaan met profielfoto’s kopiëren

Mark Zuckerberg, de baas van Facebook Foto: REUTERS

Facebook zet stappen om de profielfoto’s van haar klanten te beschermen. De internetgigant kondigt aan dat hij het onmogelijk maakt profielfoto’s te kopiëren. Er zijn tests gestart in India.

Catfish heet het fenomeen. Of diefstal van profielfoto’s. Om bijvoorbeeld te misbruiken op datingsites. “In India is dat een ware plaag. Daardoor durven steeds minder vrouwen een profielfoto op hun Facebook-pagina te zetten”, zegt Aarati Soman, productmanager. Facebook heeft 166 miljoen gebruikers in India, het merendeel vrouwen. Als die geen profielfoto plaatsen, is dat slecht voor Facebook, want een Facebook-pagina zonder gezicht is minder wervend.

Filter

Met de nieuwe maatregelen wordt het onmogelijk om de profielfoto’s te downloaden, te sharen of er screenshots van te nemen met een Android-telefoon. Indiase Facebook-gebruikers kunnen ook een blauwe filter over hun profielfoto trekken. Onderzoek van Facebook leert dat er 75 procent minder kans is dat een “gefilterde” foto wordt gekopieerd.

Voorts biedt Facebook aan Indiase vrouwen nog de mogelijkheid om hun misbruikte foto’s te laten verwijderen. “India wordt een testgebied, later kunnen we de nieuwe bescherming nog uitbreiden naar andere landen.”

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees