Deze vrienden nemen al 35 jaar dezelfde foto van zichzelf op hetzelfde bankje bij hetzelfde meer

Deze vrienden nemen al 35 jaar dezelfde foto van zichzelf op hetzelfde bankje bij hetzelfde meer

De eerste foto die de vijf vrienden maakten in 1982 Foto: FiveYearPhotos

Deze vijf vrienden leerden elkaar kennen in de jaren ‘70 toen ze samen op de middelbare school zaten. Sinds 1982 gaan ze elke vijf jaar op vakantie naar Lake Copco in Californië, waar ze telkens dezelfde foto maken. “Het is ongelofelijk dat we nu, 35 jaar later, nog steeds die ene foto namaken.”

Ze bezoeken hetzelfde meer. Ze logeren in hetzelfde verblijf. Ze zitten op hetzelfde bankje, in dezelfde volgorde. Ze nemen dezelfde pose aan. Ze proberen zelfs dezelfde gelaatsuitdrukking aan te nemen. En dat al 35 jaar lang.

John Wardlaw, Mark Rumer, Dallas Burney, John Molony en John Dickson zijn vrienden voor het leven, en dat leggen ze elke vijf jaar vast met een foto op een bankje aan Lake Copco. Dit jaar zijn ze al aan hun achtste versie toe.

(lees verder onder de foto: Deze werd genomen in 2017, 35 jaar na de eerste foto van het Five Year Photo project.)

Sinds de laatste foto in 2012 traden drie van de vijf jonge vijftigers in het huwelijk, en John Dickson kreeg twee jaar geleden zijn eerste kind. “Het is fantastisch. Ik wilde al heel lang vader worden”, vertelt de man aan CNN.

Die bewuste foto in 2012 maakte hen ook beroemd op het internet nadat CNN een verhaal had gebracht over de vijf vrienden. “Het was totaal onverwacht en we waren in shock want onze foto’s waren overal. Een vriend in Zweden liet me weten dat we op de voorpagina van zijn krant stonden.”

Onderstaande foto had bijna dezelfde status kunnen hebben als de foto’s hierboven, maar de vrienden hebben blijkbaar een paar jaar overgeslagen tussen de verschillende versies van deze foto.

(lees verder onder de foto)

Vijfjarige foto’s in volgorde van verschijning:

1982

1987

1992

1997

2002

2007

2012

2017

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees