BV’s komen tafelen én kokkerellen in Elckerlijc, opbrengst gaat naar Kinderkankerfonds

‘Barbecuekoning’ grilt voor goede doel

‘Barbecuekoning’ grilt voor goede doel

Peter De Clercq met Stijn De Bruycker, voorzitter van Project STISA. Twee jaar geleden werden voetbaltruitjes geveild in het restaurant Elckerlijc. Met de opbrengst werd speelgoed gekocht voor ernstig zieke kinderen. Foto: IF

Maldegem / Leuven -

De gewezen wereldkampioen barbecue Peter De Clercq kookt komende donderdagavond in zijn restaurant Elckerlijc in Kleit exclusief voor het goede doel. Hij wordt die avond bijgestaan door enkele bekende gastchefs, waaronder ex-voetballer Lorenzo Staelens. De opbrengst gaat naar het Kinderkankerfonds van het UZ Leuven.

Peter De Clercq, de man die zijn volk leerde barbecueën, zet zich sinds enkele jaren in voor het Project STISA van Bredenaar Stijn De Bruycker. Met het project worden fondsen ingezameld om speelgoed te kopen voor ernstig zieke kinderen. Heel wat bekende Vlamingen steunen STISA, waaronder ook de Kleitse chef van restaurant Elckerlijc. “Het is een project waar ik voor honderd procent achter sta”, zegt De Clercq. “Kinderen in nood zijn vaak machteloos en het voelt goed om ze te helpen. Ieder jaar kiezen we een ander doel. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld het Zeepreventorium in De Haan gesteund, een revalidatiecentrum voor kinderen met chronische aandoeningen.”

Nieuw speelgoed

De Clercq is al jarenlang verbonden aan STISA. “Peter is de ‘huiskok’ van Project STISA”, zegt Stijn De Bruycker. “Zo maakt hij jaarlijks fruitbrochettes voor kinderen met bijvoorbeeld kanker, luchtwegeninfecties of andere aandoeningen.”

Vorig jaar werden in restaurant Elckerlijc een aantal gesigneerde voetbaltruitjes geveild om de kas van Project STISA te spijzen, maar komende donderdagavond gooien ze het over een andere boeg. “Donderdagavond omstreeks 19 uur kookt Peter exclusief voor het goede doel”, zegt De Bruycker. “Hij krijgt daarbij hulp van enkele gastchefs zoals ex-voetballer Lorenzo Staelens en charmezanger David Vandyck, die op hun beurt mee zorgen dat de kinderen van het UZ Leuven eind dit jaar nieuw speelgoed kunnen krijgen.”

Aan iedereen die donderdagavond komt tafelen in Elckerlijc wordt 5 euro extra gevraagd. “Daarmee zullen we speelgoed aankopen dat zal geschonken worden in december. Niet enkel in de keuken, maar ook in de zaal zullen heel wat bekende Vlamingen zitten, zoals bijvoorbeeld Koen Crucke. We gaan er gewoon een heel gezellige avond van maken”, belooft De Clercq.

Opnames voor tv-programma

De gewezen wereldkampioen barbecueën bracht onlangs gekruide kokosbriketten op de markt, een wereldprimeur. “Die beginnen goed te lopen. Het wordt sowieso een zware zomer met veel opnames voor een tv-programma waar ik nog niks over kan zeggen. Het zal uitgezonden worden in het voorjaar van 2018”, weet de Kleitenaar.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio