BasketbalBelgian Cats - Kyara Linskens en Serena-Lynn Geldof genieten voluit mee van Europees brons

“Dit EK was echt onvergetelijk, het leek precies een droom”

“Dit EK was echt onvergetelijk, het leek precies een droom”

Kyara Linskens (links achteraan) en Serena-Lynn Geldof (tussen Linskens en Ann Wauters) stralen met het pas ontvangen Europese brons. Foto: BELGA

Oostende -

Kyara Linskens en Serena-Lynn Geldof kwamen gisteren samen met de andere Belgian Cats met de bronzen medaille om de nek terug uit Praag. Twee West-Vlaamse speelsters die tijdens het EK in de schaduw van tenoren Ann Wauters en Emma Meesseman stonden, maar ook hun aandeel hadden in het Belgische succes. “Dit EK is echt onvergetelijk”, klonk het in koor.

De 20-jarige en 1m96 grote Serena-Lynn Geldof uit Oostende is de langste speelster van de Belgian Cats. Het was echter op het nippertje dat Geldof mee naar de Tsjechische hoofdstad mocht afreizen.

“Enkele dagen voor ons vertrek werd duidelijk dat Noemié Mayombo om persoonlijke redenen afhaakte. Bondscoach Philip Mestdagh riep me onmiddellijk op. Ik had snel mijn koffer klaar en voegde me direct bij de selectie. Ja, dat was echt kicken.”

Serena-Lynn Geldof kwam in de halve finale tegen Spanje en in de partij voor de derde plaats tegen Griekenland in actie. Ze viel op met haar lange armen, plaatste een blockshot en scoorde ook drie puntjes. “Het was een schitterende ervaring om op het EK op het parket te staan. Fantastisch dat ik dit mocht meemaken. Dit EK was precies een droom. Onwezenlijk en iets dat ik altijd zal koesteren.”

Serene-Lynn Geldof is met haar 1m96 een wissel op de toekomst. “Ik ga nu eerst genieten van wat vakantie. Half augustus begint immers mijn tweede studiejaar aan de University van Miami. Vorig jaar kwam ik niet veel in actie. Ik hoop me in mijn tweede jaar en in de States zowel op als naast het parket verder te profileren. Ik reken op meer speelminuten. De trainingsfaciliteiten zijn in de States perfect, maar ik besef dat ik meer matchritme nodig heb.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio