Spoorwegpolitie schiet hond neer die agent aanviel

Spoorwegpolitie schiet hond neer die agent aanviel

Foto: Belga

Brussel / Anderlecht -

In een metrostation in Anderlecht heeft de federale spoorwegpolitie dinsdagavond een hond neergeschoten die een politieagent aanviel. Dat meldt het Brusselse parket. De agent raakte niet gewond en de hond werd voor verzorging overgebracht naar een ziekenhuis in Sint-Pieters-Leeuw. De eigenaar van de hond zou het dier niet aangezet hebben tot de aanval.

Het incident vond dinsdagavond rond 23.30 uur plaats in het metrostation Aumale, op metrolijn 5. Twee agenten van de spoorwegpolitie wilden daar de identiteit van een vrouw controleren maar daarbij ging het mis.

“Tijdens het gesprek heeft één van de honden van de gecontroleerde persoon zich op de politie geworpen”, zegt Brussels parketwoordvoerder Gilles Dejemeppe. “Om de aanval op zijn collega af te weren, heeft een politieagent één schot gelost op de hond. De politieagenten raakten niet gewond en het gewonde dier is overgebracht naar het dierenziekenhuis in Sint-Pieters-Leeuw.”

“Volgens de eerste elementen van het onderzoek zou de eigenares van de hond getracht hebben om haar dier tegen te houden en te voorkomen dat hij zich op de politieagent zou smijten”, aldus nog de parketwoordvoerder.

Na het incident werd het metrostation enkele uren afgesloten voor het publiek en werd het metroverkeer op lijn 5 stilgelegd.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees