Laddertjes maken schoolzwemmen in nieuw zwembad weer veilig

Laddertjes maken schoolzwemmen in nieuw zwembad weer veilig

In het grote bad zullen trapladders worden geplaatst zodat kinderen gemakkelijk uit het water kunnen. Foto: pdv

Oudenaarde -

De directie van de KBO-scholengroep en Sportoase, uitbater van het nieuwe zwembad, hebben een constructief overleg gehad over aanpassingen om het schoolzwemmen veiliger te maken. Dat benadrukt Sportschepen Peter Simoens (Open VLD).

Sportoase, uitbater van het nieuwe zwembad in Oudenaarde, werd op de jongste gemeenteraad door alle oppositiepartijen flink op de korrel genomen. Aanleiding was de beslissing begin deze maand van het bestuur van het Katholiek Basisonderwijs Oudenaarde (KBO) om met onmiddellijke ingang het schoolzwemmen in het nieuwe zwembad op te schorten.

Te hoge wanden

“De veiligheid van onze kinderen is niet verzekerd”, zo motiveerde Caroline Van Driessche, algemeen directeur van KBO. Het grootste probleem waren de te hoge wanden, waardoor sommige kinderen moeilijk het grote bad uit kunnen. Intussen werd in een brief aan de ouders meegedeeld dat er een constructief overleg is geweest en dat Sportoase aan de noden van de scholen zal tegemoetkomen. Er komen extra laddertjes.

“Onbegrijpelijk dat twee maanden na de opening van het nieuwe zwembad het schoolzwemmen nog altijd chaotisch is”, hekelt N-VA-raadslid Kristof Meerschaut.

Te gladde vloer

“Het gaat om meer dan veiligheidsredenen, zoals een te hoge zwembadrand. Door een gebrekkige verdeling van de zwembanen kunnen de kinderen amper enkele baantjes zwemmen. Sommigen vinden het al jammer dat het oude zwembad is afgebroken.”

Volgens Elisabeth Meuleman van Groen zijn er ook problemen met de kleedkamers, zwemtijden en de te gladde vloer. “Het regent klachten”, beaamt SP.A-raadslid Dagmar Beernaert. “Dit is niet het zwembadparadijs waarvoor we getekend hebben.”

Misverstanden

Volgens schepen van Sport Peter Simoens (Open VLD) heeft het KBO-schoolbestuur zelf ook schuld aan de problemen bij het schoolzwemmen: “Door een gebrekkige interne communicatie binnen de scholengroep zijn een aantal misverstanden ontstaan. Er zijn een aantal problemen, maar die kunnen niet volledig in de schoenen van Sportoase of van de stad geschoven worden. Zo was bijvoorbeeld de school Levensblij vergeten om specifieke noden voor leerlingen met een beperking mee te delen.”

“In elk geval is het de bedoeling dat tijdens de schoolvakantie alle hindernissen worden weggewerkt zodat vanaf 1 september het schoolzwemmen kan hervat worden.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio