Dorp neemt afscheid van Alma, de moeder van de man die dreigde vergeten begraven te worden

Dorp neemt afscheid van Alma, de moeder van de man die dreigde vergeten begraven te worden

Een veertigtal mensen nam afscheid van Alma Vander Elst. Foto: emd

Galmaarden / Tollembeek -

Een veertigtal mensen heeft de begrafenis van Alma Vander Elst (90) in Tollembeek bijgewoond. Haar zoon Willem overleed zo'n maand geleden. Zijn dood kwam in het nieuws omdat hij vijf dagen dood in huis had gelegen.

Zo'n maand geleden woonden nog een honderdtal mensen de begrafenis van Willem Jacobs (63), de zoon van Alma Vander Elst, bij in Tollembeek. Ze gaven daarmee gehoor aan de oproep van pastoor Andy Penne, die zijn parochianen vroeg om een kwartiertje vrij te maken voor de begrafenis van Jacobs. Hij had enkel nog zijn hoogbejaarde moeder en dreigde in alle eenzaamheid begraven te worden.

LEES OOK: Het hartverscheurende verhaal van Willem (63). De eenzaat die eerst dood moest gaan alvorens het dorp besefte dat ze hem waren vergeten

Nu is ook zijn moeder Alma Vander Elst in het ziekenhuis overleden en kwamen donderdagmiddag toch een veertigtal mensen samen voor haar begrafenis in Tollembeek. “Tijdens mijn laatste bezoekjes leek het beter met haar te gaan. Maandagmorgen is ze dan toch onverwacht in stilte en onopgemerkt, net zoals ze ook het laatste deel van haar leven doorbracht, overleden. Na het overlijden van haar zoon Willem heb ik net als heel wat anderen haar nog bezocht en daar was ze zo blij mee. De verhalen van Willen en Alma leren de mensen een lesje dat ze aandacht moeten hebben voor elkaar en zorg moeten dragen voor elkaar”, vertelt pastoor Andy Penne.

Buren legden samen voor een bloemstuk op haar kist en op initiatief van burgemeester Pierre Deneyer (CD&V) werd een doodsprentje verdeeld met daarop zowel Alma als haar zoon Willem met hun foto. “Het is erg dat zo'n dingen voorvallen, maar aan de andere kant ook wel mooi dat we nu voor een prentje hebben kunnen zorgen waar ze beide opstaan”, zegt Deneyer. Sinds de begrafenis van haar zoon Willem is er geen meer geweest in Tollembeek. “Dat ze nu naast elkaar kunnen rusten is prachtig”, reageren de aanwezigen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees