Actie tegen re-integratiebeleid bij D'Ieteren

Actie tegen re-integratiebeleid bij D'Ieteren

De actievoerders trotseerden de regen om hun bezorgdheid te uiten. Foto: IF

Kortenberg -

De christelijke vakbond LBC-NVK voerde donderdag actie aan de poorten van autodistributeur D’Ieteren tegen het ontslag van langdurig zieke werknemers.

De werknemers van D’Ieteren in Kortenberg maken zich zorgen over langdurig zieke collega's die ontslagen worden. Met grote vuilniszakken en een thermometer in de mond maakten ze duidelijk dat langdurig zieken ‘bij het groot vuil gezet worden’. Met de opvallende actie hoopt de christelijke vakbond dat langdurig zieken een aangepaste job in de plaats van een ontslag krijgen. “D'Ieteren zegt dat het een goed re-integratiebeleid heeft, waarbij een progressieve tewerkstelling mogelijk is. In de praktijk merken we echter dat de re-integratie à la tête du client gebeurt, waardoor sommige werknemers wel weer aan de slag kunnen, terwijl tientallen mensen ontslagen worden”, zegt Tina De Greef van LBC-NVK. “We vinden het ongeloofwaardig dat er geen aangepast werk mogelijk is in een bedrijf dat zo'n 1.700 mensen in de regio tewerkstelt.”

Bij D'Ieteren begrijpen ze de actie van de vakbond niet. “Mensen die jammer genoeg ziek vallen of met gezondheidsproblemen kampen, worden bij D'Ieteren wel degelijk geholpen. Het is een aandachtspunt van onze personeelsdienst om mensen te helpen het werk te hernemen in de beste condities. De mensen zijn bij D'Ieteren het belangrijkste, maar er zijn helaas wel situaties waarin we niet kunnen blijven samenwerken”, aldus woordvoerder Jean-Marc Ponteville. “We voeren een proactief beleid om te voorkomen dat werknemers in zo'n situaties terechtkomen, bijvoorbeeld door initiatieven en sensibiliseringsacties op vlak van welzijn. Ook is er een vertrouwenspersoon aanwezig om oplossingen op maat te bespreken, rekening houdend met de persoonlijke situatie.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio