Student redt twee vrouwen uit rivier en krijgt... zwemshort

Gent -

Emile Van Hols­beke werd donderdag op het stadhuis in de bloemetjes gezet door burgemeester ­Daniël Termont (SP.A). De student kreeg een zwem­short omdat hij twee vrouwen het leven heeft gered nadat ze aan de Blekersdijk in de Leie waren beland.

“Fantastisch, zo kan ik nog meer mensen redden als het nodig is”, grapte Van Holsbeke gisteren in het stadhuis.

De student bio-ingenieur zat op 19 mei rond middernacht thuis naar een Batman-film te kijken, en ontpopte zichzelf tot superheld toen hij plots geschreeuw hoorde op straat. “Een vrouw van rond de zeventig en haar dochter waren in het water gesukkeld”, vertelt hij. “Ze klampten elkaar goed vast, maar bewogen niet meer. Zonder er veel bij na te denken, ben ik in het water gesprongen.”

Hoewel het pikdonker was, kon Van Holsbeke moeder en dochter naar de kant brengen. Daar werden ze uit het water gehesen door omstanders. De hulpdiensten brachten de vrouwen naar het ziekenhuis gebracht. “Maar daarna heb ik niks meer van hen gehoord.”

Het geschenk van het stadsbestuur deed Van Holsbeke zichtbaar deugd, al vindt hij dat niet alleen hij lof verdiend. “Zonder de omstanders was het me nooit gelukt om die vrouwen tijdig uit het water te halen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees