Gigant in graafmachines opent eerste vestiging in Vlaanderen

Gigant in graafmachines opent eerste vestiging in Vlaanderen

Foto: ivh

Evergem -

Op het industrieterrein Grote Nest is SOMTP als tweede bedrijf operationeel. Voor de Franse firma die de bekende Liebherr-machines verdeelt, is het pas de tweede vestiging in ons land en de eerste in Vlaanderen. Op termijn zou SOMTP er 15 vacatures willen invullen.

“We mogen fier zijn dat SOMTP zich in Evergem vestigt. Liebherr is de Mercedes van de graafmachines en kranen”, stelt schepen voor Openbare Werken Erik De Wispelaere (CD&V). In een zone tussen het kanaal Gent-Terneuzen en de Doornzeelsestraat ontwikkelde Ghent Industrial Investment (G2I) het bedrijventerrein Grote Nest. SOMTP (Société Orléanaise du Matériel pour Travaux Publiques) pootte op een perceel van 9.000m2 een gebouw neer met 500m2 atelierruimte en 350m2 kantoren en ontvangstruimte.

Gigant in graafmachines opent eerste vestiging in Vlaanderen
Potentiële klanten mochten de machines al eens uittesten. Foto: ivh

Premiummerk

“SOMTP is in Frankrijk de grootste verdeler van de machines van het Duits-Zwitsers bedrijf Liebherr. Pas in 2014 opende SOMTP in Suarlée (bij Namen) zijn eerste Belgische vestiging”, zegt Jef Sannen, ceo van SOMTP Belgium. “Onze vestiging in Evergem is uitstekend gelegen. Dicht bij Gent en goed bereikbaar vanuit heel Vlaanderen. We leggen de nadruk op de verkoop, service en het aanbieden van wisselstukken. In onze nieuwe vestiging kunnen eerst vijf mensen aan de slag, maar dat aantal zal snel naar vijftien werknemers evolueren. We zoeken vooral technici met een A2-opleiding mechanica, hydraulica en elektriciteit”, zegt Sannen.

Gigant in graafmachines opent eerste vestiging in Vlaanderen
Bob Ceuppens (service consulent) en Jef Sannen (ceo SOMTP Belgium) zijn tevreden met de nieuwe vestiging Foto: ivh

Hij beklemtoont dat SOMTP sterk de nadruk legt op scholing. “Jaarlijks drie tot vier weken opleiding in een van de Liebherr-fabrieken is niet ongewoon. Liebherr is een premiummerk. Onze rups- en andere graafmachines, wielladers en bulldozers voor grondverzet en overslag combineren topprestaties met een laag verbruik en lange levensduur.”

Van een klant vernamen we dat een rupskraan met een capaciteit van 100 ton en laadbak van vijf kubieke meter 500.000 euro kost.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio