Fantastisch nieuws voor pendelkampioen en vluchteling Ali

Fantastisch nieuws voor pendelkampioen en vluchteling Ali

Ali (links): met heel de klas trots op z’n diploma in Ten Bos in Peizegem Foto: jhp

Merchtem / Geraardsbergen -

De Syrische oorlogsvluchteling Ali Alissa heeft zijn diploma van het lager onderwijs in de Gemeentelijke Basisschool Ten Bos in Peizegem op zak.

Geen sinecure, want het gezin moest een paar maanden voor het eind van het schooljaar verhuizen naar Geraardsbergen omwille van de toewijzing van beschikbare plaatsen, en Ali moest mee verhuizen. Maar hij bleef erbij om zijn schooljaar af te maken in Peizegem en de laatste weken pendelde hij — liefst vijf uur heen en weer — tussen Geraardsbergen en Peizegem.

Ali werkte zo zijn zesde leerjaar in Ten Bos af en ontving zijn getuigschrift lager onderwijs uit handen van schepen van Ten Bos Mario Vandevelde.

Op de proclamatie waren ook de ouders en broer en zus van Ali aanwezig. Uit dankbaarheid voor de solidariteit, trakteerden ze de ouders en de medeleerlingen van Ali op lekkere hapjes. Het gezin is inmiddels op zoek naar een woning in de omgeving van Peizegem omdat het zich daar thuis voelt.

LEES OOK: Ali (12) is elke dag 5 uur onderweg om naar school te gaan in Merchtem nadat zijn familie plots moest verhuizen

 

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees