Oppositie neemt besluit gemeenteschool op de korrel

Nieuwe kleuterklassen zijn af, maar er zijn maar zes kinderen ingeschreven

De kinderen knipten gisteren zelf het lintje door. Foto: sbr

Staden -

De twee nieuwe kleuterklassen van de gemeenteschool werden op de laatste schooldag officieel geopend door de kinderen. De gemeenteschool start vanaf 1 september met kleuteronderwijs. Voorlopig zijn maar zes kinderen ingeschreven.

Nadat de gemeente enkele jaren geleden de eerste drie leerjaren had opgestart in de gemeenteschool van Staden, wordt er vanaf 1 september ook kleuteronderwijs aangeboden in de school in de Ieperstraat. Dit blijkt tot nog toe geen succes te zijn. Slechts zes kleuters zijn al ingeschreven. “We hebben de indruk dat de geplande werken in de Ieperstraat en de bouwwerken aan het AC/DC de mensen nog wat afschrikken. Alle begin is moeilijk, maar wij zijn hoopvol”, zegt schepen Marc Bogaert (N-VA).

Ook directrice Katelijn Callewaert wacht de toekomst van de kleuterafdeling af. “We moeten realistisch blijven en beseffen dat er enige jaren zullen verstrijken tot er volwaardige kleuterklassen kunnen worden gevormd.”

De nieuwe kleuterklassen werden gisteren officieel geopend door de leerlingen. De toekomstige kleuterjuf Kathleen Maelfeyt toonde dat ze zich al onmiddellijk thuis voelt in de twee nieuwe klassen.

“Geen succes”

De oppositie begrijpt niet dat het bestuur zo nodig wil inzetten op het gemeenteonderwijs. “Jullie zouden je energie beter in andere beleidspunten steken”, vindt Ludwig Willaert (CD&V), die donderdagavond tijdens de gemeenteraad zijn mening uitte. Willaert merkte op dat de klassen in de gemeenteschool in Westrozebeke overvol zitten. “Daar hebben ze leerlingen te veel en in de school in Staden te weinig. De veranderingen die de voorbije jaren werden doorgevoerd in de Stadense gemeenteschool kunnen geen succes genoemd worden.”

In september 2016 begon het eerste leerjaar met twee leerlingen. Intussen gaat het al wat beter. In de eerste drie leerjaren die nu aangeboden worden, zijn dertig leerlingen ingeschreven.

Het gemeentebestuur hoopt het aantal kinderen in de kleuterschool in Staden nog gevoelig op te trekken. Morgen zondag is er in de voormiddag nog een opendeurdag. Geïnteresseerde ouders kunnen dan ook de plannen voor de nieuwe buitenschoolse opvang, die zijn intrek neemt in de vroegere conciërgewoning, inkijken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio