VOETBALOEFENWEDSTRIJDAA GENT - SV ROESELARE

Kjetil Borry is terug op ‘zijn’ Schiervelde: “Er is hier veel veranderd in één seizoen tijd”

Kjetil Borry is terug op ‘zijn’ Schiervelde: “Er is hier veel veranderd in één seizoen tijd”

Kjetil Borry Foto: VDB

Roeselare -

Kjetil Borry keert na één seizoen bij Waasland-Beveren terug naar SV Roeselare. “Ik beschouw dit niet als een stap terug. Ik zal keihard knokken en tonen dat Waasland-Beveren ongelijk had”, zegt de 22-jarige Emelgemnaar.

Kjetil Borry doorliep de Roeselaarse jeugdrangen en stootte door naar de hoofdmacht. Daar liet hij centraal in de defensie een sterke indruk en dat was Waasland-Beveren niet ontgaan. De jonge verdediger kon een jaar geleden aan de slag in 1A en tekende een contract voor twee seizoenen met optie op een derde. Na één campagne keerde Kjetil Borry echter al terug naar Schiervelde.

“Ik was wat ontgoocheld. Pas in Play-Off 2 kreeg ik mijn kans”, zegt de Emelgemnaar, die één wedstrijd speelde tegen Union én scoorde. “Uiteraard deed dat veel deugd. Ik bewees dat ik het kon. Ik wist vooraf dat de concurrentie bij Waasland-Beveren heel scherp zou worden, maar ik vond niet dat ik moest onderdoen. Ik kon blijven, maar ze konden me geen speelkansen garanderen. Daarom heb ik zelf beslist om te vertrekken.”

Geen spijt

Kjetil Borry kwam weer bij zijn SV Roeselare terecht in 1B, maar dat beschouwt hij niet als een stap terug. “Absoluut niet. Ik weet dat ik bij Roeselare keihard zal moeten knokken voor mijn plaats. Ik zal me voor driehonderd procent inzetten en tonen dat Waasland-Beveren ongelijk had. De motivatie en goesting zijn heel groot. Achteraf gezien heb ik geen spijt van mijn jaartje Waasland-Beveren. Het was een leerproces en ik heb er veel opgestoken.”

De Emelgemnaar kwam naar eigen zeggen in een heel ander SV Roeselare terecht. “In één seizoen tijd is er hier veel veranderd. Er wordt hard gewerkt en je voelt de ambitie binnen de club, die mag terugblikken op een fantastische campagne. 1B is een boeiende reeks waarin het niveau hoog ligt. Bedoeling is om het vorige seizoen te evenaren, maar alle ploegen zijn heel ambitieus.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio