VOETBALOEFENWEDSTRIJDKM TORHOUT - CLUB BRUGGE

KM-trainer Allan Deschodt: “We moeten iets tonen, ook al zijn we de kleine broer”

KM-trainer Allan Deschodt: “We moeten iets tonen, ook al zijn we de kleine broer”

Een beeld uit KM Torhout-Club Brugge van vorig jaar, met Bolingoli die hoger springt dan Hollevoet. Foto: VDB

Brugge / Torhout -

KM Torhout ontvangt vanavond om 19 uur Club Brugge voor een oefenwedstrijd. Een hoogtepunt voor de club uit het amateurvoetbal, want de komst van blauw-zwart betekent een massa volk - allicht zo’n 2.000 mensen - over de vloer.

De oefenwedstrijd van vanavond zou aanvankelijk op het Stedelijk Sportstadion gespeeld worden, maar wegens de recente droogte besloot KM Torhout al vroeg om uit te wijken naar de eigen Velodroom. Club Brugge zag er geen graten in en was bereid om op kunstgras te spelen. De relaties tussen Club Brugge en KM Torhout zijn uitstekend en werden onlangs nog bekrachtigd met deze oefenmatch en het kiezen van dezelfde kledijsponsor.

KM-trainer Allan Deschodt riep zijn spelersgroep vorige zondag voor het eerst samen. Sommige jongens ontbreken nog, maar Deschodt wil geen excuses inroepen en pleit voor een strijdvaardige ploeg tegen Club. “Als er zoveel volk komt kijken, moet je iets tonen, ook al zijn wij de kleine broer. We willen mooi en open voetbal brengen, want we hebben niks te verliezen. De uitslag is niet belangrijk, hoewel we uiteraard niet graag een vernedering zouden ondergaan. Wij zullen in onze nieuwe wit-rode uitrusting voor de uitmatchen aantreden, want de shirts voor de thuismatchen zijn nog niet klaar. Gezellig wordt het sowieso. Het volk zit op de Velodroom met de neus op het veld en dat hebben ze graag. Twee jaar geleden waren er 3.000 mensen voor de komst van Club Brugge. Het zou fantastisch zijn om dat aantal nu te evenaren of zelfs te overtreffen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio