beachvolleybal

De Beule en Coolman kunnen niet stunten: “We moeten geduld tonen”

De Beule en Coolman kunnen niet stunten: “We moeten geduld tonen”

Julie De Beule (l) en Nina Coolman geraakten in Barcelona niet door de kwalificaties. Foto: VDB

Brussel / Laken / Neder-over-Heembeek / Haren -

Op de CEV Continental Tour in Barcelona zijn Julie De Beule en Nina Coolman er niet in geslaagd zich door de kwalificaties te worstelen. In twee sets (19-21, 12-21) verloor het BRUCAP-duo van de Nederlanders van Driel en Gravesteijn.

Barcelona was nog maar het eerste internationale tornooi van het jaar voor De Beule en Coolman. De plaatsjes zijn dan ook duur geworden. Maar op dit tornooi, dat enkel toegankelijk was voor West-Europese landen, kreeg het ambitieuze duo van Brussels Capital Beachvolley club een felbegeerde wildcard te pakken.

Jammer genoeg bleven De Beule en Coolman gisteren steken in de kwalificaties. Tegen het Nederlandse duo Mexime van Driel (vicewereldkampioene beachvolley bij de U19) en Flore Gravesteijn (19-voudig international en actief in de Italiaanse Serie A) waren ze niet opgewassen.

“De teleurstelling is groot”, zei Nina Coolman in een korte reactie.

“Het is al niet gemakkelijk om op zo’n tornooi binnen te geraken en het leek ons ook geen onmogelijke opdracht. Maar de wil om nog harder te werken, is zeker aanwezig.”

Panikeren doet ook BRUCAP-coach Pascal Hens niet.

“De eerste set ging nog gelijk op, maar in de tweede maakten we te veel fouten. Ik ben nochtans heel tevreden over hun evolutie. Sinds de eerste manche van het BK zijn Julie en Nina enorm gegroeid op het vlak van agressiviteit in hun spel.”

“Maar we mogen niet vergeten dat dit hun eerste jaar samen is”, benadrukt Hens.

“We zullen geduld moeten tonen. En ondertussen hopen dat we de komende maanden meer wildcards vast krijgen voor internationale tornooien. Alleen zo kunnen we punten verzamelen om op termijn in de grotere internationale circuits, de CEV- en FIVB-tornooien, binnen te geraken.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio