WielrennenBeloften - Glenn Debruyne heeft topconditie beet

“Doet deugd na twee kwakkeljaren”

“Doet deugd  na twee kwakkeljaren”

Glenn Debruyne pakte de afgelopen weken heel wat ereplaatsen. Foto: kms

Vilvoorde -

Glenn Debruyne is al een poos sterk op dreef. Dat resulteerde recent in tal van ereplaatsen. Dit weekend hoopt de laatstejaarsbelofte daar in de Omloop het Nieuwsblad voor beloften en het BK ploegentijdrijden een vervolg aan te breien.

Glenn Debruyne is de laatste weken niet uit de top van de klasseringen weg te slaan. Afgelopen woensdag presteerde de Vilvoordenaar ook uitstekend tussen de profs in de IWT in Oetingen. “Eindelijk kom ik helemaal tot mijn recht. De voorbije twee seizoenen vielen om verscheidene redenen in het water. Zo'n campagne wilde ik niet nog eens meemaken. De opluchting is dan ook groot.”

“De prestatie die ik in Oetingen leverde, bezorgde mij andermaal een mentale boost”, vervolgt de 22-jarige renner. “Het is leuk om ook tussen de profs mijn mannetje te staan. Ik eindigde er in mooi gezelschap in de eerste groep op de negentiende plaats. Er zat zelfs veel meer in. In het slot bekommerde ik mij vooral om mijn Colombiaanse ploegmaat Alvaro Hodeg. Hij trachtte in de laatste kilometer nog de brug te slaan met leider Toon Aerts, maar slaagde daar niet in. In de spurt om de ereplaatsen kwam ik er niet aan te pas. Ik liet mij te makkelijk wegzetten. Vandaar ook dat ik meteen na afloop best teleurgesteld was. Een top tien notering had er in gezeten. In het vervolg moet ik met meer zelfvertrouwen de laatste rechte lijn induiken.”

Ook dit weekend heeft Glenn Debruyne aangekruist. “Zaterdag staat de Omloop het Nieuwsblad voor beloften op mijn programma. Die wedstrijd is enigszins vergelijkbaar met Oetingen. Ook hier zullen de specialisten van het Vlaamse werk de dans uitmaken. Ik hoop andermaal in de voorste gelederen mee te strijden. De dag nadien werk ik het Belgisch kampioenschap ploegentijdrijden in Borlo af. Een mooie, maar zeer zware discipline. Maar nu ik de goede vorm beet heb, schrikt me dat niet af. Voor het team is dit een belangrijke afspraak. De tijdrit telt tevens mee voor de Topcompetitie. Daarin hopen we net als vorig jaar in de top drie van het ploegenklassement te eindigen.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio