Zware botsing tussen tanker en vrachtschip in het Kanaal

Zware botsing tussen tanker en vrachtschip in het Kanaal

Foto: Marine Nationale

Vlakbij het Franse Duinkerke zijn in de Noordzee twee schepen met elkaar gebotst. Het gaat om een tanker en een vrachtschip. Er zouden geen gewonden zijn, maar de schade aan de schepen is groot. Dat melden de Franse autoriteiten zaterdagochtend

Een tanker van 183 meter, de Sea Frontier, en het 224 meter lange cargoschip Huayan Endeavour botsten met elkaar om 3 uur deze ochtend in het Nauw van Calais, het smalste gedeelte van het Kanaal, op zo’n 33 kilometer van de kust van Duinkerke.

Op foto’s van de maritieme prefectuur is enorme schade te zien, vooral aan de achtersteven van de Sea Frontier. De romp is wel nog intact. Het schip zou naar een Franse of Nederlandse haven kunnen gaan voor reparatie. Het cargoschip kon zijn vaart voortzetten.

De omstandigheden van het ongeval zijn nog niet gekend, maar de weersomstandigheden waren alvast niet slecht. “De zone waar het ongeval plaatsvond is relatief smal, met veel scheepsverkeer”, voeg de prefectuur toe.

Lading

Aan boord van de Sea Frontier zijn 27 bemanningsleden, maar niemand raakte gewond. Ook op het anders schip, dat 22 bemanningsleden telt, zijn geen gewonden gevallen. Dat laatste schip vervoerde geen lading, maar bij de Sea Frontier is dat wel het geval. Het schip draagt 38.000 ton koolwaterstoffen, maar er zou geen sprake zijn van vervuiling in de zee.

Omdat de aanvaring gebeurde in de Britse zone van de zee-engte, zijn de Britse reddingsdiensten ter plaatse.

Drukst bevaren zeeroute

Het Nauw van Calais is de drukst bevaren zeeroute ter wereld, waar dagelijks meer dan 400 transportschepen passeren, maar ook nog vissersschepen en plezierbootjes. De Sea Frontier was op weg naar Puerto Barrios in Guatemala, het vrachtschip, Huayan Endeavour, naar Lagos in Nigeria.

Zware botsing tussen tanker en vrachtschip in het Kanaal
Foto: Marine Nationale
Corrigeer

NIET TE MISSEN

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees