Man wordt opgepakt bij verkeerscontrole, maar komt dan met een briljante ingeving

Man wordt opgepakt bij verkeerscontrole, maar komt dan met een briljante ingeving

Themabeeld. Foto: Tom Palmaers

Een simpele verkeerscontrole zou deze man zijn vrijheid gaan kosten, maar hij kwam niet onvoorbereid naar de agenten toe. Hij had duidelijk speciaal voor de gelegenheid nog een grapje bedacht. De politie kon er zo hartelijk om lachen dat ze hem... alsnog inrekenden.

In het Amerikaanse Dakota werd de afgelopen maand tijdens een verkeerscontrole een man gearresteerd voor druggebruik. De man werd al langer gezocht door de politie en droeg, speciaal voor de gelegenheid, een kaart mee uit zijn Monopoly-spel: “Verlaat de gevangenis zonder te betalen”.

Helaas voor de man is wat in Monopoly geldt, niet van toepassing op de echte wereld. Het politiekantoor van Dakota postte een foto van de kaart op Facebook, met een klein dankwoord voor de man die hun dag toch even opvrolijkte. “We appreciëren de humor”, luidt het . “Wie niet waagt, niet wint!”

De man kon zonder problemen gearresteerd worden, al mocht hij zijn Kans-kaart wel houden voor toekomstig gebruik. Zijn borg werd met 5.000 dollar ook iets hoger ingesteld dan de 50 dollar die het in Monopoly zou kosten. Het is niet geweten of de man ondertussen alweer vrijgelaten werd of niet.

Corrigeer

MEER NIEUWS