Vete nog wat opgedreven

Trump slaat logo van CNN in elkaar op Twitter

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn vete met de Amerikaanse nieuwszender CNN nog verder opgedreven, met de publicatie van een opvallend filmpje op de sociaalnetwerksite Twitter. In het korte filmpje is te zien hoe Trump in de marge van een worstelwedstrijd een man, van wie het hoofd bedekt is met het CNN-logo, in elkaar slaat.

Op het einde van het 28 seconden durende filmpje wordt CNN ook nog eens omgedoopt tot FNN, wat volgens de president een afkorting is voor ‘Fraud News Netwerk’. Volgens de Amerikaanse media is het filmpje gebaseerd op een in scène gezette worstelpartij uit 2007, tussen Trump en de miljardair Vince McMahon.

“Fake news”

Trump ligt al langer overhoop met de Amerikaanse media, die hij beschuldigt van het verspreiden van “fake news”. Ook CNN moet het daarbij vaak ontgelden. De president spreekt de zender op Twitter consequent aan als “Fake News CNN”. Eerder deze week haalde hij op Twitter ook al fel uit naar de MSNBC-presentatoren Joe Scarborough en Mika Brzezinski.

"Kinderachtig"

CNN heeft de laatste tweet van Trump in een reactie alvast afgedaan als "kinderachtig gedrag dat ver beneden de waardigheid is van zijn ambt". "Het is een trieste dag wanneer de president van de Verenigde Staten geweld tegen reporters aanmoedigt", luidt het voorts. "We zullen onze job blijven doen. Het wordt tijd dat hij start met het uitvoeren van zijn job."

In een interview met de zender ABC News benadruk Thomas Bossert, de adviseur van Trump op het vlak van binnenlandse veiligheid, evenwel dat de tweet "absoluut niet" als een dreigement of als aanzetten tot geweld moet worden beschouwd. Bossert benadrukt dat Trump "het recht heeft om te antwoorden" op de kritiek van de Amerikaanse zenders. "Hij drukt zichzelf uit op een authentieke manier. En ik denk dat het daardoor is dat hij verkozen werd."

De Amerikaanse president krijgt wel vaker kritiek op zijn omstreden tweets. Trump heeft die kritiek intussen beantwoord met het argument dat zijn gedrag op de sociaalnetwerksite wel degelijk "modern presidentieel" is.
 

Corrigeer

MEER NIEUWS