tennis

Leuvense interclub gesmaakt initiatief

© Vel

Lang voor de VTV en nu Tennis Vlaanderen bestonden en er dus nog geen sprake was van officiële interclubwedstrijden, besloten vier kleinere Leuvense tennisclubs om onder elkaar een officieuze interclubcompetitie op poten te zetten. Dat liep als een trein en breidde uit zoals een Leuvense olievlek.

jrm

“Naarmate en clubs bijkwamen in de grote regio Leuven en omsteken vanaf jaren zestig, sloten die aan bij De Leuvense”, herinnert Marc Verbeek zich.

Verbeek zelf startte als speler van LTC Herent en sloot later aan met TC Iris en TC De Mol waarvan hij mee aan de wieg stond. Zijn tennisactiviteiten vielen op en toen de VTV startte in de jaren tachtig van vorige eeuw, werd hij bestuurder en verantwoordelijke voor de topsportafdeling.

Bij de Leuvense interclub nam Roger Sergant, later secretaris van VTV Vlaams-Brabant, de organisatie grotendeels op zich.

Op de prijsuitreiking vorige zondag op TC Lovanium nam Rik Van der Sloten, bijgestaan door Rita van sponsor VerloySport de honeurs waar.

De winnaars en de finalisten van de jaargang 2017 of de voorzitters in hun naam, liepen de weg die Louis Van 't Hof, voorzitter van het legendarische TC Tipo, honderden keren liep om de trofeeën voor zijn winnende leden te gaan in ontvangst nemen.

Aangeboden door onze partners

Video

Keuze van de redactie

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio