Mode

H&M, Zara en Primark ondertekenen akkoord voor veiligheid in kledingfabrieken

H&M, Zara en Primark ondertekenen akkoord voor veiligheid in kledingfabrieken

Foto: Isopix

In 2013 betekende de instorting van de Rana Plaza het einde voor zowat 1.000 mensen die in de kledingfabriek aan het werk waren. Nog datzelfde jaar werd door spelers uit de industrie een akkoord getekend voor betere werkomstandigheden en meer veiligheid in die fabrieken. Dertien bedrijven zoals H&M, Zara, C&A en Primark hebben nu hun handtekening onder een nieuwe overeenkomst voor nog eens drie jaar gezet.

Dertien kledingmerken, waaronder H&M, Zara, C&A en Primark, hebben hun handtekening gezet onder het nieuwe akkoord voor meer veiligheid in kledingfabrieken, zo meldt Schone Kleren Campagne in een persbericht. Ook Esprit, Bestseller, OVH, Kik, Target Australia en Otto zouden zich engageren. Daarmee wordt het huidige akkoord, dat werd bereikt na de ramp in de Rana Plaza in Bangladesh, verlengd.

Geen maat voor niets is het, zo blijkt. Het akkoord heeft al meer dan 100.000 gedocumenteerde veiligheidsverbeteringen gerealiseerd in meer dan 1.500 kledingfabrieken waar in totaal 2,5 miljoen werknemers aan de slag zijn, klinkt het bij Schone Kleren Campagne. Sinds 2013 werd 77 procent van de geconstateerde veiligheidsproblemen ook opgelost.

Toch blijft er werk aan de winkel. Vooral bouwveiligheid en meer bepaald goede funderingen van de fabrieken blijven een heikel punt. Schone Kleren Campagne roept daarnaast nog meer merken op om zich eveneens te engageren. "Een bedrijf dat serieus omgaat met mensenrechten zal dat doen", klinkt het.

 

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees