Kogel is door de kerk: gloednieuw vakantiepark komt eraan

Kogel is door de kerk: gloednieuw vakantiepark komt eraan

Gespreid over vier fasen ambieert Roompot de bouw van 350 vakantiewoningen aan de Donk. Foto: pdv

Oudenaarde -

Op de jongste gemeenteraad in Oudenaarde werd de samenwerkingsovereenkomst tussen Roompot Vakanties en de stad unaniem goedgekeurd. Gespreid over vier fasen plant de Nederlandse vakantieaanbieder 350 nieuwe vakantiewoningen aan de Donk. “Dit gaat het verblijfstoerisme een boost geven.”

De samenwerking tussen de stad Oudenaarde en Roompot Vakanties is een feit. Op het terrein van de vroegere camping Kompas wil Roompot nieuwe verblijfsrecreatie creëren. In een eerste fase zijn 97 vakantiewoningen, 103 parkeerplaatsen en de ontwikkeling van ruim 30.000 vierkante meter groene ruimte gepland. Voorts wordt een permanent aanbod van twintig plaatsen voor mobilhomes voorzien. Dat aanbod kan bij periodes van hoogconjunctuur worden verhoogd. Op termijn ambieert Roompot zelfs de bouw van 350 vakantiewoningen. Met de stad is overeengekomen om die verdere ontwikkeling in vier fasen te realiseren.

De stad Oudenaarde betaalde drie jaar geleden 4,2 miljoen euro voor het 25 hectaren grote recreatieterrein van de voormalige camping Kompas. Het was lang zoeken naar een private partner die er opnieuw in verblijfsrecreatie wou investeren. “Maar met het Nederlandse Roompot Vakanties mogen we echt wel in onze handen wrijven”, benadrukt burgemeester Marnic De Meulemeester (Open VLD). “De uitbouw van een nieuw vakantiepark aan de Donk zal een boost voor het verblijfstoerisme in Oudenaarde en omgeving tot gevolg hebben.”

Kanttekening

De samenwerkingsovereenkomst werd door de gemeenteraad unaniem goedgekeurd, al maakte oppositiepartij Groen wel een kanttekening. “Jammer dat in het masterplan van Roompot geen ruimte voor kampeerders voorzien is”, merkte raadslid Steven Bettens op.

Intussen zet de stad verder in op de ontwikkeling van het gebied van de Donk. Zo wordt het terrein tussen de Donkstraat en Donkvijver onder handen genomen. Er komen een schorspad met een gedeelte houten vlonderpad als wandel-, fiets- of loopparcours, een speelzone, natuurlijk hooiland en sportterrein in gestabiliseerd gras. Het oude openluchtzwembad wordt met zand opgevuld en er komt een nieuw terras.

Ten slotte wordt de huidige berm afgegraven om zo op de helling een nieuwe groene ligweide te creëren. Die werken worden op ruim 400.000 euro geraamd.

INFO

pd

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio