GERUCHT: Apple komt met 3D-gezichtsscanner op iPhone 8

GERUCHT: Apple komt met 3D-gezichtsscanner op iPhone 8

Foto: RR.

Volgens een lek van een gerenommeerd analist gaat de iPhone 8 geen vingerafdrukken meer scannen maar wel het aangezicht van de gebruiker. Het betreft een 3D-scan die moeilijker te omzeilen is dan huidige 2D-scans, laatstgenoemde kunnen vaak om de tuin geleid worden met een foto.

De geruchten komen van Ming-Chi Kuo, een analist bij het KGI Securities, één van de meest voorname leakers betreffende Apple-geruchten. Hij stelt dat Apple komaf wil maken met de vingerafdruk-scanner omdat de nieuwe iPhone 8 een edge-to-edge display zal hebben. Het toestel zal een virtuele home-knop hebben, maar een vingerafdrukscanner integreren in het display blijkt niet haalbaar.

Om dat op te lossen werkt de techreus uit Cupertino aan een 3D-gezichtsscanner. Omdat die gebruikmaakt van meerdatapunten dan een vingerafdruk zou deze veel veiliger zijn. Ook zou deze veiliger zijn dan een klassieke irisscan of 2D-gezichtsherkenning. Laatstgenoemde is eenvoudig om de tuin te leiden. Zo zijn er gebruikers die de 2D-gezichtsherkenning van de Samsung Galaxy S8 wisten te omzeilen met een foto.

Artificiële intelligentie

Mogelijk zal deze nieuwe functionaliteit geïntegreerd worden in de aparte AI-chip die Apple plant te integreren in de nieuwe iPhone 8. De technologie zou momenteel qua veiligheid op punt staan, momenteel werken de designers aan de snelheid. Volgens een anonieme bron aan Bloomberg zou het een kwestie van milliseconden zijn om je iPhone zo te ontgrendelen of om je authenticeren (voor betalingen en andere toepassingen).

Apple zou de nieuwe lijn iPhones in september presenteren.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees