Nog voor zomerkermis opent Devenynshoeve eigen winkel

Isabelle verkoopt straks kraakverse groenten en zuivel op haar boerderij

Isabelle verkoopt straks kraakverse groenten en zuivel op haar boerderij

Isabelle Verkinderen voor het oude kalverhok waar ze straks seizoensgroenten en fruit wil verkopen. Foto: evd

Dentergem -

Nog voor de zomerkermis wil Isabelle Verkinderen haar winkel van de korte keten openen op haar boerderij. Ze verkoopt er alleen seizoensproducten.

Binnenkort opent Isabelle Verkinderen (43) haar winkel in het voormalige kalverhok van de boerderij, die ze runt met haar man Koen De Brabandere. Daar zal ze haar eigen hoeveproducten verkopen en die van collega-landbouwers. “Ik hou van koken en kan de volle smaak van seizoensgroenten zo waarderen. Je proeft een groot verschil met geforceerde gewassen”, zegt ze. “Daarom is het al heel lang mijn droom om een winkel van de korte keten te openen. Nu de kinderen groot genoeg zijn, zal die ook uitkomen.”

Onlangs kwam het oude kalverhok leeg te staan en dus ziet Isabelle haar kans schoon om de vrijgekomen ruimte in te richten. Een nieuwe vloer ligt er al, de wandbekleding en koelcel volgen heel binnenkort. De schuifdeur wordt vervangen door een raam met deur. Isabelle wil tegen de zomerkermis eind volgende week haar eerste klanten verwelkomen.

Rauwe melk

Ze gaat er ook zelf zuivelproducten maken. “Yoghurt, platte kaas, pudding en chocomousse”, zegt Isabelle, die daarvoor een opleiding gevolgd heeft in de Katho in Roeselare.

Ze zal de rauwe melk verkopen aan de klanten, die daarvoor eigen flessen mogen meebrengen. Ook de aardappelen, bloemkolen, witte en rode kolen van eigen kweek zullen er over de toonbank gaan. Wortels en prei komen van boeren in de omgeving. Van de vrienden van De Kersenboomgaard worden er kersen en aardbeien verkocht. “Mensen weten niet altijd meer welke groenten bij welk seizoen horen. In mijn winkel zal dat heel duidelijk zijn. Alleen gewassen van het moment zullen er te vinden zijn, kraakvers, lang houdbaar en tegen een eerlijke prijs.”

Boter

Boter, karnemelk en kaas komen van De Kasteelhoeve in Diksmuide. “Koens grootmoeder heeft nog boter gemaakt op die hoeve. Als mijn zoon voltijds kan meewerken op het hof, wil ik dat ook doen.” De Devenynshoeve zal open zijn op donderdag van 13 tot 19 uur, op vrijdag van 10 tot 18 uur en op zaterdag van 8.30 uur tot 15 uur.

INFO

Devenynshoeve, Markegemsesteenweg 194, Dentergem - 051-63.30.83 - verkinderen.isabelle@telenet.be

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio