Sporting Mechelen heeft binnenkort fonkelnieuwe chalet

Mechelen -

In de gevel van de nieuwe kantine van Sporting Mechelen aan de Jubellaan metselde Sportschepen Walter Schroons donderdagmiddag de traditionele gedenksteen. Midden september zijn de werken klaar en kan de oude kantine gesloopt.

Het inmetselen van de eerste steen was voor bestuur en spelertjes een mijlpaal in de geschiedenis van Sporting Mechelen, voetbalclub uit derde provinciale die reeds 66 jaar bestaat. Met de jaren is het in deze stadswijk uitgegroeid tot een echte familieclub. Promotie is geen must voor ‘de Sporting’, omdat de club wil blijven focussen op jeugdwerking.

De nieuwbouw van Sporting is verdeeld over twee verdiepingen. Op het gelijkvloers komen zo’n tien kleedkamers voor spelers en twee voor scheidsrechters. Maar er is daar ook een grote bergruimte voor al het materiaal zoals grasmaaiers, doelen, ballen, enz. In de nieuwbouw is ook voldoende sanitair, wat in het oude gebouw ook onvoldoende aanwezig was.

De blikvanger wordt zeker de kantine op de bovenverdieping met uitzicht op de twee grote voetbalvelden en langs beide kanten een terras.

“Het wordt een prima infrastructuur”, zegt Sportschepen Walter Schroons (CD&V). “We steunen de voetbalclubs FC Muizen, Zennester en Sporting Mechelen in totaal voor 4 à 4,5 miljoen euro. De clubs betalen ook een bijdrage, maar op deze manier is het ook voor de clubs een haalbare zaak om in een moderne accommodatie verder te werken”, besluit de schepen.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio