Politieman in de cel op verdenking van vergiftiging bejaarde vrouw

Politieman in de cel op verdenking van vergiftiging bejaarde vrouw

Foto: Photo News

Rumst -

Een 38-jarige politieman zit in de cel op verdenking van een vergiftigingspoging op een 85-jarige vrouw. De feiten speelden zich af in een rusthuis in Rumst. De speurders zouden aanwijzingen hebben dat de man het slachtoffer met white spirit wou vergiftigen. De politieman zelf ontkent met klem.

De feiten speelden zich al in mei af maar lekten nu pas uit. Een bewoonster van een rusthuis in Rumst lichtte toen een verpleegkundige in omdat ze vond dat er een vreemde geur waarneembaar was in het glas waarin een drankje zat.

Er startte een onderzoek en daaruit zou nu blijken dat er sporen van white spirit zijn teruggevonden in het glas.

De mantelzorger van de vrouw, een 38-jarige inspecteur van de Antwerpse lokale politie, werd een drietal weken geleden opgepakt als verdachte in de zaak. Hij en de 85-jarige vrouw kenden mekaar al heel wat jaren. Ze waren zelfs lange tijd buren van mekaar. Zelfs toen de vrouw in het rusthuis belandde, bleef hij haar bezoeken. Volgens sommige bronnen zou de hele zaak draaien om het geld van de vrouw dat de verdachte in handen wou krijgen.

De politieman zelf ontkent dat hij van plan was om de vrouw te vergiftigen en zegt dat hij onschuldig is. “Wij hopen dan ook dat het onderzoek snel meer duidelijkheid zal brengen en dat het gelijk van onze cliënt wordt aangetoond. We willen, om het onderzoek niet te schaden, dan ook geen details over de feiten geven”, klinkt het bij de advocaten die hem bijstaan.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees