Hier sloegen inbrekers al voor de derde keer op korte tijd toe

Charlotte De Clippel op de plaats waar de inbrekers op het domein kwamen. De dieven namen het tv-toestel mee en vernielden de kast. Foto: svov

Lebbeke -

Op enkele dagen tijd werd al drie keer ingebroken bij de Chiromeisjes van Lebbeke. Zij organiseren de speelpleinwerking op hun terrein op de Flor Hofmanslaan en zitten verveeld met de zaak. Onder meer een televisie werd gestolen.

Het begint de verantwoordelijken van de Chiro onrustig te maken, de opeenvolging van inbraken. “Vorige week na een late vergadering was er een eerste inbraak”, zegt Charlotte De Clippel. “Alle deuren werden geopend, de lichten aangestoken, en de frigo's en diepvriezers open gezet. Pesterijen dachten we, tot er in de nacht van zondag op maandag een tweede feit werd vastgesteld. We startten met de speelpleinwerking op maandag en het waren de kinderen die zagen dat er iets mis was. De dure luidsprekers werden gestolen. Eentje bleef achter, want die hadden de daders laten vallen. Die is stuk, maar ondertussen hersteld. Geen goedkope zaak.”

Vorig jaar werd de kassa van de speelpleinwerking gestolen uit de lokalen. “Dat is nog alsof het gisteren was. Elke avond gaat het geld mee naar huis. Maar nu blijven ze ons treiteren. Er moet echt iets aan gebeuren. De afsluiting aan de zijkant hadden we hersteld, maar één van de palen is scheefgetrokken zodat iedereen opnieuw het terrein kan betreden als wij er niet zijn. De mensen van de motorclub in het weggetje achter het terrein hebben beloofd een oogje in het zeil te houden want er is ook nog een derde inbraak geweest. Toen werd het tv-toestel meegenomen.”

Tv-kast vernield

Dat gebeurde in de nacht van woensdag op donderdag. “De kast waar de tv in staat werd volledig vernield”, zegt Charlotte. “We hebben er de politie bijgehaald, want het kan zo echt niet meer verder. Wij steken heel veel tijd in de jeugdbeweging en het speelplein. De lokalen zijn niet nieuw, toch wil dat niet zeggen dat we zomaar alles moeten aanvaarden. We hopen dat er mensen zijn die ons of de politie tips kunnen geven zodat de dader of daders kunnen gevonden worden.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees