Zanger raakte zwaargewond bij overval

Amerikaanse band Pro-Pain cancelt show in Roeselare na overval in Brussel

Amerikaanse band Pro-Pain cancelt show in Roeselare na overval in Brussel

Foto: AMF

De Amerikaanse hardcoreband Pro-Pain cancelt zijn show van vrijdag 7 juli in zaal De Verlichte Geest in Roeselare. Zanger Gary Meskil werd maandag overvallen in Brussel. Hij raakte daarbij zwaargewond. De overvallers, volgens onze informatie een zevental jongeren van allochtone origine, gingen er onder meer vandoor met heel wat geld en de paspoorten van de band.

Pro-Pain is al jaren zeer populair in ons land. Zowat elke zomer staan Gary Meskil en co op een of meerdere (festival)podia in België. Zowel vorig jaar als in 2015 speelde Pro-Pain bijvoorbeeld op Antwerp Metal Fest.

Dit jaar zou Pro-Pain op 7 juli in Roeselare spelen. Een brutale overval steekt daar nu een stokje voor. Meskil werd maandagavond in de Doornikstraat in de buurt van zijn Brussels hotel aangevallen door een zevental jongeren. Ze sloegen hem neer en beroofden hem van zijn geld en de paspoorten van de band. Meskil werd ernstig gewond (er was zelfs even sprake van levensgevaar) naar het ziekenhuis gebracht. Dat heeft hij intussen kunnen verlaten, maar de zanger moet nu enkele dagen rusten. Ook moet de band door de administratieve molen om opnieuw aan geldige reisdocumenten te komen.

Het parket van Brussel bevestigt vrijdag de overval. Het heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor poging doodslag en diefstal met geweld of bedreigingen, ’s nachts in bend gepleegd met wapens.

In de entourage van de band klinkt het dat men behoorlijk geschrokken is, maar dat Meskil aan de beterhand is en dat men hoopt de tournee na het weekend te hervatten.

Drummer bij Pro-Pain is de Belg Jonas Sanders.

Corrigeer

MEER NIEUWS