Microsoft gaat duizenden jobs schrappen

Microsoft gaat duizenden jobs schrappen

Foto: AFP

Het Amerikaanse software- en technologiebedrijf Microsoft heeft donderdag bevestigd dat het wereldwijd banen zal schrappen in het kader van een interne reorganisatie. Aantallen noemde de groep nog niet, maar volgens Amerikaanse media berichten over 3.000 tot 5.000 jobs die op de tocht zouden staan, voornamelijk in de commerciële diensten en buiten de VS.

"Microsoft voert veranderingen door om zijn klanten en partners beter van dienst te zijn", luidt de officiële communicatie. "Vandaag brengen we sommige werknemers op de hoogte dat hun baan in overweging wordt genomen of dat hun functie zal worden geschrapt."

Het bedrijf voegt toe dat het, net als alle bedrijven, zijn activiteiten regelmatig evalueert. "Dit kan leiden tot meer investeringen op sommige plaatsen en, soms, herschikkingen op andere."

Volgens sommige media zou Microsoft zich meer gaan concentreren op het verkopen van cloud-diensten in plaats van software via desktops.

Het is niet duidelijk of de plannen ook een impact zullen hebben op de werkgelegenheid in België. In ons land werken ongeveer 380 mensen voor Microsoft. Een woordvoerster had donderdagavond geen informatie over eventuele gevolgen voor de werkgelegenheid.

Microsoft heeft volgens zijn website wereldwijd ongeveer 121.000 werknemers.

Corrigeer

Meest Gelezen

ENKEL VOOR ABONNEES

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees