Duizend reizigers urenlang vast door geblokkeerde trein in Denderleeuw

Duizend reizigers urenlang vast door geblokkeerde trein in Denderleeuw

Foto: rr

Duizend treinreizigers zaten vrijdagvoormiddag twee uur lang vast in twee treinen in de omgeving van Welle, bij Denderleeuw. Dat werd bevestigd aan onze redactie. De reizigers kregen flesjes water toebedeeld en na twee uur konden ze vlot geëvacueerd worden.

Door een technisch defect aan de remleidingen blokkeerde de eerste trein omstreeks halfnegen in de omgeving van Welle, een deelgemeente van Denderleeuw, dat zegt Bart Crols van de NMBS. De trein was onderweg van Blankenberge naar Genk. Een tweede trein die op hetzelfde spoor reed, kwam daardoor ook vast te staan.

Op beide treinen zaten vijfhonderd passagiers. Crols meldt dat de airco steeds is blijven werken en dat de reizigers flesjes water kregen. Omstreeks 10.20 uur vertrok een trein vanuit Gent om de gestrande reizigers te evacueren.

Het voertuig achter de defecte trein werd eerst weggesleept naar Gent. Het defecte treinstel bleef nog een tijdlang op de sporen staan, maar kon rond de middag ook weggesleept worden. “Het wegslepen van de defecte trein is goed nieuws voor de avondspits die over vier uur begint”, aldus Bart Crols. De gevolgvertragingen lopen momenteel wel op van twintig minuten tot meer dan een uur.

Duizend reizigers urenlang vast door geblokkeerde trein in Denderleeuw
Er werden waterflesjes uitgedeeld aan de reizigers. Foto: sln

Stephanie D’Hose was op weg naar haar werk en neemt elke dag de trein naar Brussel Centraal. Zij vertelde onze redactie dat de trein door het defect plots bruusk stopte. Er werd een aantal keer geprobeerd de trein weer te starten, maar dat lukte niet.

Ondertussen werd iedereen die bovenin de trein zat, naar beneden gehaald omdat het boven te warm werd. Stephanie vertelde ons dat er water en wafels uitgedeeld werden aan de reizigers en dat het treinpersoneel zijn uiterste best deed om het ongemak te verzachten. Er was op geen enkel moment sprake van paniek.

Omstreeks 11 uur was de overstap op de reddende trein een feit. Reizigster Julie meldt ons nog dat het uitgedeelde water halverwege de trein op was, wat overeenkomt met andere berichten van reizigers die geen water hebben gekregen. “Maar de sfeer is wel goed onder de reizigers”, aldus Julie.

Duizend reizigers urenlang vast door geblokkeerde trein in Denderleeuw
De tweede trein kwam naast het defecte voertuig staan, waardoor de reizigers makkelijk van de ene in de andere trein konden. Foto: sln
Corrigeer

NIEUWS