Zanger metalband Pro-Pain slachtoffer van zware overval in Brussel

Zanger metalband Pro-Pain slachtoffer van zware overval in Brussel

Zanger Gary Meskil (midden) werd zwaar toegetakeld. Foto: Pro-Pain

Brussel -

De zanger van de Amerikaanse metalband Pro-Pain, Gary Meskil, is maandag in Brussel het slachtoffer geworden van een overval en poging tot moord. Dat meldt de band zelf op hun Facebookpagina. Het Brusselse parket bevestigt het nieuws. Er is een gerechtelijk onderzoek geopend, maar voorlopig konden nog geen verdachten opgepakt worden.

Volgens het Brusselse parket speelden de feiten zich maandagnacht omstreeks 04.45 uur af in de Doornikstraat. “Een politiepatrouille werd er ter plaatse geroepen nadat een Amerikaanse man er zware slagen had gekregen”, zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. “Het slachtoffer, geboren op 7 oktober 1965, werd met zware verwondingen aan het hoofd en over het hele lichaam overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek hij in levensgevaar maar dat levensgevaar is intussen geweken.”

Volgens de metalband zelf liep de zanger verschillende breuken aan zijn gezicht en kaak op en werd hij op het hoofd geslagen met een ijspriem. Dat laatste kan voorlopig niet bevestigd worden door het Brusselse parket. De dieven zouden ook aan de haal gegaan zijn met Meskils geld, kredietkaart en paspoort, aldus nog de band.

“Wij hebben een onderzoeksrechter gevorderd voor poging doodslag en gewapende diefstal met geweld, in bende en bij nacht”, gaat parketwoordvoerder Goeman verder. “Parket en onderzoeksrechter zijn ter plaatse afgestapt, net als het labo van de federale politie. Er is ook een telefonie-onderzoek bevolen en de beelden van de bewakingscamera’s in de buurt zullen onderzocht worden. Voorlopig konden nog geen verdachten opgepakt worden.”

(belga)

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees