Familiewandeling in Dijlestad wegens succes verlengd

Familiewandeling in Dijlestad wegens succes verlengd

Foto: Leo De Nijn

Mechelen -

De stadswandeling op kindermaat in Mechelen, die vorige zomer werd gelanceerd, vindt ook dit jaar plaats in de Dijlestad wegens het succes. Tot en met 19 augustus kunnen families deelnemen.

De wandeling staat in het teken van Mechelen Kinderstad en geeft kindvriendelijke attracties en horecazaken aan. Op maat van de kinderen is de anderhalf uur durende rondleiding geschikt voor gezinnen. Na de wandeling worden de jongsten getrakteerd op een ijsje.

“We kregen veel positieve feedback van families die genoten van ons gezinsvriendelijk aanbod”, zegt de Mechelse schepen van Toerisme Björn Siffer (Groen). “Een citytrip in Mechelen is veel meer dan het klassieke bezoeken van historische gebouwen en musea. We ontwikkelden tal van producten om het voor kinderen én hun ouders boeiend te maken. Tijdens deze familiewandeling genieten citytrippers met kinderen van onze gezinsvriendelijke kunststad die tal van attracties op wandelafstand te bieden heeft.”

“De laatste wandelingen van vorig seizoen waren dan ook telkens uitverkocht”, pikt schepen van Jeugd Greet Geypen (Open Vld) de draad weer op. “Daarom bieden we deze wandelingen op maat van gezinnen opnieuw aan. Een gids neemt je mee op een unieke ontdekkingstocht door de stad vol bijzondere weetjes en creatieve spelletjes, op locaties vol geschiedenis waarbij de allerkleinsten en hun ouders onze stad op een leuke manier te ontdekken.”

Reserveren kan online of via Toerisme Mechelen in de Hallestraat, waar ook het startschot van de wandeling wordt gegeven. Tickets kosten vijf euro voor volwassenen, voor kinderen is het twee euro voor een ticketje. Kinderen onder de 14 jaar moeten vergezeld worden door ten minste één volwassene.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio