Beauty

Plastisch chirurg waarschuwt voor nieuwe trend: kuiltjes in de wangen

Plastisch chirurg waarschuwt voor nieuwe trend: kuiltjes in de wangen

Foto: Photo News

Van die schattige kuiltjes in de wangen: topmodel Miranda Kerr en zanger Harry Styles hebben ze van nature. En nu willen steeds meer jongeren het gezichtskenmerk nabootsen, waardoor ze vaker naar de een plastisch chirurg stappen voor de kleine ingreep. Die is echter niet zonder risico’s...

Vergeet een bezoek aan de plastisch chirurg om putjes en lijnen glad te strijken. Een van de populairste behandelingen van het moment is dimpleplasty: de Engelse term om lachkuiltjes in de wangen te creëren. Wright Jones, een plastisch chirurg uit het Amerikaanse Atlanta, beweert in lifestyleblad Allure dat de aanvraag in zijn praktijk de voorbije jaren is verdrievoudigd en dat vooral millennials zo’n kuiltjes op hun verlanglijst hebben staan.

Volgens de arts heb je na een half uur al kuiltjes. “Er is geen algemene verdoving nodig en je kan bijna meteen terug verder met de rest van je dag. Hoe vlot de ingreep verloopt, is uiteraard afhankelijk van de anatomie van de patiënt”, klinkt het. Hij voegt eraan toe dat aan het begin van de ingreep een snede in de mond wordt gemaakt. Daar wordt een defect veroorzaakt in de wangspier. Daarna wordt die spier aan de onderkant van de huid gehecht en krijg je kuiltjes als het gezicht beweegt. Als je gelaat ontspannen is, zie je ze niet.
 

Maar ondanks de populariteit is de specialist sceptisch over de procedure (kostprijs omgerekend tussen de 750 en 2.200 euro). Na de behandeling zit je nog een à twee maand met een zwelling en pijn. Het betreft ook een riskante operatie. Jones waarschuwt dat het simuleren van kuiltjes tot moeilijk te corrigeren misvormingen kan leiden. “Het eindresultaat kan overdreven dramatisch en onnatuurlijk ogen”, klinkt het.

Corrigeer

Het beste van Enkel voor abonnees