Vandalen blijven café viseren

Vandalen blijven café viseren

Ann en Nathalie van De Biechtstoel tonen de afgebroken camera, ze verdenken de buren. Foto: slr

Meulebeke -

Café De Biechtstoel in Meulebeke was deze week opnieuw het slachtoffer van vandalisme. Zowel de elektriciteitskabels als de camera werden vernield.

Ann Vandenberghe (49) en Nathalie Vanderbeke (37) ontdekten dat de camera en de stroomkabels afgerukt zijn aan hun café De Biechtstoel in de Veldstraat. Het café was eerder al het slachtoffer van vandalisme.

Burenruzie

De uitbaters vermoeden dat buren achter de beschadiging zit. Eerder dit jaar liep een ruzie uit de hand en werden de dames aangevallen. “We zijn ervan overtuigd dat zij weer de daders zijn”, zegt Ann Vandenberghe. “Hun huis is aangebouwd aan ons café en de enige kabel die niet doorgeknipt is, gaat naar hun eigen woning. We hebben hen ermee geconfronteerd en kregen geen reactie.”

De buren vinden dat tijdens de weekends te luide muziek gedraaid wordt, waardoor ze niet kunnen slapen. Ook zij beweren dat ze het slachtoffer zijn van pesterijen. “Dat is onzin”, zegt Vandenberghe. “Zij zijn begonnen met ons te bedreigen en de politie te bellen voor het minste. Wij hebben geen danscafé, maar organiseren soms wel rustige optredens. Nu moeten we investeren in nieuwe isolatie, wat ons ook veel geld zal kosten. We hebben de politie en de burgemeester al gebeld en meermaals ontmoet, maar van hen krijgen we geen hulp. We houden ons hart al vast voor de feestelijkheden rond ons tweejarig bestaan op 25 augustus.”

Respect

Burgemeester Dirk Verwilst (CD&V) betreurt de burenruzie en probeerde al meermaals te bemiddelen. “Het is een zeer moeilijke situatie. Beide partijen beweren dat ze het slachtoffer zijn van pesterijen”, zegt Verwilst. “Ik hoop dat het respect terugkeert en dat ze tot een oplossing kunnen komen.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees