Buurtcomité Heizijde wil snel duidelijk over toekomst van wijk

Buurtcomité Heizijde wil snel duidelijk over toekomst van wijk

Het buurtcomité organiseerde een gezellige avond met ook heel wat kinderanimatie. Foto: pvr

Lebbeke -

Het buurtcomité Heizijde verzamelde donderdag en kreeg ruime respons van de bewoners over hun ideeën voor de toekomst van de wijk.

Over de toekomst van de kerk en het parochiecentrum in Heizijde bestaat nog geen duidelijkheid. “De Lebbeekse kerkfabriek gaf opdracht om de kerk, het centrum en de achterliggende gronden te verkopen”, zegt comitélid Johan Verbelen. “Wij wilden de bewoners, van IJzerenweg- tot Opstalstraat en van Kakeman- tot Rossevaalstraat, zelf om ideeën bij een eventuele verkoop vragen. Er kwamen zo’n 200 wijkbewoners opdagen. In de loop van de maand augustus hopen we op nog een ruimere opkomst tijdens een tweede samenkomst. De gang van zaken brengt telkens nieuwe vragen met zich mee omdat de parochiale overheid ons in de kou laat staan.”

Verbelen wil dat het comité zich eind augustus een beeld kan vormen van de mogelijke vooruitzichten van de wijkbewoners, die het comité dan aan de direct betrokkenen wil overmaken.

Dus is het afwachten geblazen of Heizijde, een kerkgebouw of een feestzaal al dan niet tegen de grond, in de komende jaren nog een bepalende rol kan spelen. “Het is hier toch rustig wonen”, zei een man op de fiets.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio