Verongelukte drummer wordt herdacht met eigen festival

Verongelukte drummer wordt herdacht met eigen festival

Vrienden en familie van drummer Jelle Tommeleyn herdenken hun geliefde met een muziekfestival. Foto: if

Lichtervelde -

Vrienden en familie van de verongelukte Jelle Tommeleyn organiseren in oktober voor het eerst Hardt. Het muziek- en kunstevenement moet het ultieme eerbetoon worden aan de betreurde drummer.

Jelle Tommeleyn uit Torhout liet op zondag 7 februari 2016 het leven bij een verkeersongeval met vluchtmisdrijf langs de Brugsebaan in Lichtervelde. De dood van de jonge muzikant sloeg in als een bom in Lichtervelde, waar zijn sociaal leven zich grotendeels afspeelde.

LEES OOK: Torhout neemt afscheid van Jelle Tommeleyn met dienst vol muziek

Zijn vader Marc Tommeleyn en zijn vriendin Melanie Soenen kwamen met het idee om een eigen kunst- en muziekevenement te organiseren ter ere van Jelle. Voor de organisatie van Hardt werd een vzw in het leven geroepen met vrienden van de muzikant.

‘Beire’

“Hardt wordt een jaarlijks evenement dat mensen verenigt door muziek en kunst”, vertelt Soenen. “Op die manier blijft Jelle dichter bij ons. Hardt geeft ons de kans om samen aan hem te denken. Het is als een soort herdenkingsmis, maar dan op onze manier. De manier waarvan Jelle zou gezegd hebben dat ze ‘beire’ is. Een ultiem eerbetoon aan de fantastische en inspirerende persoon die hij was.”

De naam van het evenement Hardt, is een samentrekking van ‘hard’, naar het harde en oneerlijke verlies, en ‘hart’, verwijzend naar de liefde voor Jelle.

Expo

Op de affiche van de eerste editie staan Every Stranger Looks Like You, Shht, Comet Street, Future Old People Are Wizards en Raveyards. Comet Street is de band die ontstond uit de resterende leden van Miava, één van de drie bands waarbij Jelle achter de drums zat. Er zal ook een tentoonstelling zijn met foto's van Jelle en de posterart van Charles Degeyter en de skateboards van Frantic.

Hardt vindt plaats op zaterdag 28 oktober in JC Tranzit in Kortrijk. Tickets kosten 7 euro in voorverkoop en zijn vanaf eind juli verkrijgbaar bij café Moustache in Roeselare, Drums & Co in Gits, café De Piraat in Lichtervelde en Topdisc in Torhout.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees