WielrennenLotto Topcompetitie U25Grote Prijs Stadsbelangen Sint-Niklaas - Organisatoren schakelen in 2018 over naar klassieke interclub na tegenvallende wedstrijd

Gerben Thijssen wint massaspurt

Gerben Thijssen wint massaspurt

Gerben Thijssen (uiterst links) kwam in Sint-Niklaas van ver aan de leiding en hield stand tot op de streep. Foto: ERIC NOENS

Belsele -

De Lotto topcompetitie U25 heeft veel van zijn grandeur verloren. Nadat vorige week in de Omloop Het Nieuwsblad de belangstelling van de ploegen en renners beperkt bleef, kwam men gisteren ook in Belsele amper aan goed 100 deelnemers.

“En dat terwijl het kostenplaatje voor de UCI steeds hoger oploopt. Zo moet ik hier vandaag 1.600 euro extra betalen als deelname in een antidopingreglement. En zo kan ik nog wel even doorgaan”, zuchtte organisator Eddy Moorthamer van Stadsbelangen Sint-Niklaas. Volgend jaar komt er dus geen vervolg van deze wedstrijd die, omwille van wegenwerken, noodgedwongen naar Belsele moest uitwijken. In 2018 wordt de Grote Prijs Stadsbelangen een interclubwedstrijd voor elite zonder contract en beloften die opnieuw op de Grote Markt zal aankomen.

De Lotto-Soudal ploeg liet het niet aan haar hart komen. De ploeg van thuisrenner Sander De Pestel domineerde de hele koers. In de eerste aanval van vijftien waren met De Pestel, Milan Menten en Alex Colman al drie renners mee. Ook Yves Coolen en Glenn Debruyne (Home Solution), Gilles Bora (EFC Vulsteke), Dries Lehaen en Tom Verhaegen (United CT), Lionel Taminiaux (Ago - Aqua Service), Brecht Ruyters (Cibel-Cebon), Stijn Siemons (Prorace), Laurent Pieters (Isorex Tarteletto), Jelle Schuermans (Sauzen Pauwels- Vastgoedservice) en de Nederlanders Van der Duin en Timmermans (Baby Dump) schoven mee. De voorsprong liep op tot één minuut maar op zestig kilometer van het einde werden ze ingelopen.

Uit een nieuwe groep van vijftien, met alweer drie man van Lotto (Ghys, Leysen en Thijssen) reden de ploegmakkers Taminiaux en Palm (Ago-Aqua Service) samen weg. Op vijf kilometer van het einde werd Taminiaux als laatste ingerekend.

Een massaspurt was onvermijdelijk. Pistier Gerben Thijssen haalde het voor de Colombiaan Hodeg en Alexander Maes.

“Ik kwam van ver aan de leiding maar ben blij dat ik het nog net hield en het werk van onze ploeg kon afwerken,” aldus Gerben Thijssen, die nu uitkijkt naar het EK op de baan, de Ronde van Vlaams-Brabant en het BK.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio