Rock Zottegem verwacht recordeditie

Louiza Laremans, Julie De Rouck en Julie Meirlaen gingen uit de bol tijdens het optreden van Kraantje Pappie. Foto: pieter dv

Zottegem -

Rock Zottegem nam een vliegende start. De razend populaire Nederlandse hiphopper Kraantje Pappie knalde als opener en zette de toon van wat een zeer geslaagde eerste festivaldag zou worden. Organisator Kurt De Loor kon zijn enthousiasme niet verbergen: “Zottegem is een muziekstad!”

Met het Dunkfestival, Jazz at the Bib en More Blues in aanloop naar Rock Zottegem en daarna ook nog Dance D-Vision worden muziekliefhebbers in Zottegem op hun wenken bediend.

Een groot deel van het succes van festivals hangt uiteraard af van de weergoden en die waren Rock Zottegem duidelijk goed gezind. De festivalweide baadde bij aanvang in de zon en dat lokte extra toeschouwers. Bovendien waren er al 5.000 combitickets voor vrijdag en zaterdag op voorhand de deur uit. De kans is reëel dat Rock Zottegem op een recordeditie afstevent.

Derde festivaldag

“We kunnen per dag maximaal 15.000 toeschouwers ontvangen”, stak organisator Kurt De Loor zijn ambitie niet onder stoelen of banken. “Met onze affiche hebben we er alleszins alles aan gedaan om het iedereen naar de zin te maken. Zowel vrijdag als zaterdag pakken we uit met nationale toppers. Zeg nu zelf, wie had dertig jaar geleden durven dromen dat we hier in Zottegem Bryan Ferry of Anouk zouden kunnen programmeren? Onze hoofdacts zijn nu al stuk voor stuk muzikale hoogtepunten in Zottegem.”

Voor het eerst programmeert Rock Zottegem ook een derde festivaldag. Zondag zijn Marco Borsato, Stan Van Samang en DJ Dirk Stoops te gast. Hoewel de tickets voor die derde dag vlot over de toonbank gingen is het niet zeker dat er ook volgend jaar een extra dag zal zijn. “Het was een opportuniteit die we niet konden laten liggen. Voor volgende jaar zien we wel”, zegt De Loor hierover. “Ik ben zeker dat Marco Borsato en Stan Van Samang de verwachtingen zullen inlossen. ”

Jong en oud worden verwend

De razend populaire Nederlandse hiphopper Kraantje Pappie mocht Rock Zottegem openen en deed dat met verve. Getuige daarvan het enthousiasme van de veelal jonge fans op de eerste rij.

“We wilden dit voor geen geld van de wereld missen, Kraantje Pappie stond bovenaan onze lijst.”, klonk het net voor aanvang van het optreden bij vriendinnen Louiza Laremans (18) en Julie De Rouck (17) uit Zottegem en Julie Meirlaen (17) Oudenaarde. Om zeker vooraan te kunnen staan bij Kraantje Pappie, waren ze zeer vroeg aanwezig. Af te lezen aan hun enthousiasme tijdens het optreden hebben ze zich hun beslissing niet beklaagd.”

Golden Earring en Bazart

Na het ook jeugdige Tout va Bien werd het ouder publiek later op de avond verwend met optredens van Milow, Bryan Ferry en Anouk. Vandaag opent het festival met The Lighthouse en Equal Idiots, twee bands waarvan Kurt De Loor enorm veel verwacht. Daarna is het de beurt aan het Zesde Metaal, Golden Earring en Bazart dat vorige week op Werchter bewees toch wel een topper te zijn.

Goose sluit de tweede festivaldag af.

Rock Zottegem verwacht recordeditie
Deze zotte bende ziet het helemaal zitten.
Rock Zottegem verwacht recordeditie
Oordopjes zijn welkom. Foto: pdz
Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio